• BIST 9701.67
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Meşhur Çorum leblebisi ABD’ye açıldı

Meşhur Çorum leblebisi ABD’ye açıldı
Çorum'un 3 asırlık geleneksel lezzeti leblebinin ünü sınırları aştı.

Çorum'un 3 asırlık geleneksel lezzeti leblebinin ünü sınırları aştı. 35 çeşidiyle 64 ülkeye ihraç edilen meşhur leblebi şimdi de ABD'lilerin damak tadına sunuldu.

Meşhur Çorum leblebisi Türkiye'deki kadar artık yurt dışında da aranan bir lezzet oluyor. Son 10 yılda artan ihracatla birlikte meşhur leblebi 5 kıtaya gönderiliyor. 64 ülkeye ihraç edilen leblebi, son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) satışa sunuldu. ABD'nin en kalabalık eyaleti Teksas başta olmak üzere çeşitli eyaletlerinde Çorum leblebisi bulmak mümkün.

Türk girişimciler tarafından Teksas'ta açılan Harvest Natural Market'teki Silk Road Bazaar reyonunda çeşit çeşit leblebiler satışa sunuldu. Ürünler, Çorum'da 4 kuşaktır leblebicilikle uğraşan Gülşen Kuruyemiş tarafından ABD'ye gönderiliyor.

Teksas'taki markette Çorum leblebisine özel bölüm açıldığını ifade eden Gülşen Kuruyemiş İhracat Sorumlusu Cemhan Gülşen, ABD pazarında büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Kuruyemişin ABD'de de sevilmeye başladığını ifade eden Gülşen, özellikle çikolatalı leblebi ve drajelerin ilgi gördüğünü söyledi.

20'ye yakın ülkeye kuruyemiş gönderdiklerini dile getiren Gülşen, 8 yıl önce leblebi ihracatına başladıklarını ve portföylerine yeni ülkeler eklemeye devam ettiklerini kaydetti. Yurt dışındaki fuarları yakından takip ettiklerini belirten Gülşen, şunları söyledi: "İşimizin merkezine kaliteyi koyduk. Bu sektörde yakalamış olduğumuz "güvenilir marka" imajını korumak ve dünya üzerinde birçok pazarda aynı şekilde anılarak yer edinmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devamlı kendimizi geliştiriyoruz. Her bir ülkenin damak tadına göre tercih ettikleri ürünler değişiyor. Ve gerektiğinde özel istekleri doğrultusunda hem ürün hem ambalaj tasarlayabiliyoruz."

Leblebi çeşitleri, kuruyemişler, kuru meyveler, soslu ürünler ve drajeler olmak üzere müşterilerine beş ana kategoride 15 mağazada hizmet verdiklerini dile getiren Cemhan Gülşen, her yaştan tüketicinin damak tadına göre ürün sunduklarını sözlerine ekledi.

Meşhur Çorum leblebisi ABD’ye açıldı

Meşhur Çorum leblebisi ABD’ye açıldı

Meşhur Çorum leblebisi ABD’ye açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim