• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Mesanesinden 7 buçuk santimlik taş çıktı

Mesanesinden 7 buçuk santimlik taş çıktı
Çaycuma Devlet Hastanesi Doktorlarından Üroloji Uzmanı Ahmet Fevzi Kuru gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla hastasının mesanesinden 7,5 santimetrelik yaklaşık 200 gram ağırlığında taş aldı.

Çaycuma Devlet Hastanesi doktorlarından Üroloji Uzmanı Ahmet Fevzi Kuru, gerçekleştirdiği operasyonla bir hastanın idrar torbasına yakın yaklaşık 7-7,5 santim boyutunda bir taş tespit ettiklerini, durumu konuşarak ameliyata karar verdiklerini ve başarılı ameliyat sonrasında hastanın taşını aldıklarını ifade etti.

20 yıllık meslek hayatında böyle bir vaka ile ikinci kez karşılaştığını ifade eden Dr. Kuru, “Hastamız İsmail Sarıbaş idrar yolları enfeksiyonu şikayeti ile bize müracaat etti. Tedavisini hastanemizde yapmaya karar verdik. Hastaneye yatırdık, yattığı süre zarfında yaptığımız tetkikler ve tahliller sonucunda hastanın idrar torbasına yakın yaklaşık 7-7,5 santim boyutunda bir taş tespit ettik. Hastamız ile durumu konuşarak ameliyata karar verdik. Başarılı bir ameliyat sonrasında hastamızın taşını aldık. Şu an hastamızın sağlık durumu oldukça iyi.

İki gün önce ameliyat oldu, birkaç gün sonra taburcu etmeyi planlıyoruz. Çok nadir görülen vakalardan birisi. Meslek hayatımda 15 yıl böyle bir ameliyat gerçekleştirmiştim. Ondan sonra bu ikinci ameliyatım” diye konuştu.

Oldukça sağlıklı görünen 65 yaşındaki hasta İsmail Sarıbaş ise ameliyattan önce çok ağrı sızı yaşamadığını ifade ederek, “2 ay önce Çaycuma Devlet Hastanesi’ne prostat şikayetiyle geldim. Hocam hastaneye yatmam gerektiğini söyledi. Ben yatmadım, bana bir ay süre verdi. Bir ay sonra tekrar gelerek yatışımı yaptım. Çekilen röntgende oldukça büyük taş olduğu görüldü. Ameliyat olmayacaktım, doktorum taşın büyük olduğunu ameliyatın gerekli olduğunu söyledi. Şu an hiç ağrım yok, hocam beni bu dertten kurtardı. Başhekimden, doktorlarımızdan, hemşirelerimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Çaycuma Devlet Hastanesi’nde ilk defa böyle bir operasyonun gerçekleştirildiği öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim