• BIST 9530.47
  • Altın 2478.495
  • Dolar 32.4245
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Mert Mildon: “2017’deki yatırımlarımızdan umutluyuz”

Mert Mildon: “2017’deki yatırımlarımızdan umutluyuz”
Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, son ekonomik göstergelerle birlikte en kötünün geride kaldığının görüldüğünü söyledi.

 

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, son ekonomik göstergelerle birlikte en kötünün geride kaldığının görüldüğünü söyledi.  Mildon, “Biz en belirsiz dönemde de yatırım yapıyorduk, belirsizliklerin azaldığı, göstergelerin düzeldiği bu dönemde de yatırım yapıyoruz. Ama ekonominin iyileşmeye başladığını gösteren sinyallerin iyimserliği ve belirsizliğin azalmasının verdiği rahatlıkla, enerjimizi, çok daha fazla yatırıma ve üretime aktarabiliyoruz” dedi.

 

GENLERİMİZDE YATIRIM VAR

1967 yılında Turhan Mildon tarafından temelleri atılan Miller Holding’in hep yatırım ve üretim odaklı ilerlediğini vurgulayan Mert Mildon, “Artık holdingimizin genlerinde yatırım ve üretim var. Bu felsefenin kurumsallaşmış olması hepimizi mutlu ediyor” dedi.  Bu felsefe sayesinde önce Çanakkale daha sonra İstanbul’da başlayan çalışmaların 8 şirketli bir holdinge dönüştüğünü ve 50 yıllık köklü bir yapının ortaya çıktığını söyleyen Mert Mildon,  “500'ü aşkın çalışma arkadaşımız ve 300 milyonluk ciroya sahip şirketlerimiz ile Türkiye ekonomisine her geçen gün katma değer sağlıyoruz. Şirketlerimiz; otomotiv, akaryakıt, inşaat, gıda perakendesi, havacılık, denizcilik ve araç kiralama sektörlerinde faaliyet göstermekte ve her biri alanında lider konumunda ve rakiplerine örnek olarak ilerliyor” dedi.

ŞOKU ATLATTIK

2017 yılına girerken en kötünün geride kaldığına dönük açıklamalar yaptığını anımsatan Mert Mildon,  “Yılın sonuna doğru yaklaşıyoruz ve ortaya çıkan rakamlar, bu öngörümüzde ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi, terör olayları, yakın coğrafyadaki kaos gibi nedenlerle 2016 yılında bir şok atlatıldığını ancak bunun da çok hızlı aşıldığına dikkat çeken Mildon, “Türkiye’ye inananlar kazandı. Türkiye’ye inananlar üretti. Biz de Türkiye’nin hikayesine inandığımız için yatırım ve üretimde hiç hız kesmedik” dedi.

ÇARKLAR DURMADI

Türkiye’ye dışarıdan bakanların çok şaşıracağı bir şekilde yılın ilk çeyreğinde ekonominin yüzde 5 büyüdüğüne dikkat çeken Mildon, “Biz bu rakamları bekliyorduk. Ama Türkiye için felaket senaryoları yazanlar için bu rakamlar tabii ki sürpriz olmuş olabilir” dedi. Hükümetin aldığı güçlü tedbirlerin de bu başarının oluşmasında katkısı olduğunu söyleyen Mildon şöyle devam etti:

“2017 yılında hükümetimizin, Kredi Garanti Fonu kaynaklarının özel sektöre açılması, 2017 yılına özgü olarak uygulamaya konulan ve işe alınan tüm çalışanların SGK primleri ve vergilerinin devlet tarafından üstlenilmesi ile istihdama katkı gibi aldığı çok sayıda ekonomik tedbirle iş dünyası üretime devam etti, risklere karşı daha sağlam adımlarla hareket edebildi.  Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon olarak gururla söylüyorum ki,  Miller Holding’de de tüm bu süreçte çarklar durmadı. Biz üretmeye, hizmet vermeye devam ettik, insanlarımıza iş sağladık, onlardan aldığımız kuvvetle de Çanakkale ekonomisine ve Türkiye ekonomisine  katkı sunmaya devam ettik.“

BEKLENTİLERİN ÜSTÜNE ÇIKACAĞIZ

Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde de büyüme rakamlarının yüksek olmasını beklediklerini söyleyen Mert Mildon, Miller Holding’in de bu perspektif ve beklentilere uygun bir iş haritası oluşturduğunu söyledi. Her durumda Türkiye’nin yüzde 5’lere yakın belki de daha yüksek bir büyüme rakamıyla 2017 yılını bitirmesini beklediklerini ifade eden Mildon,  “Biz de yüzde 5 büyüme hedefine uygun olarak yatırım ve üretimlerimizi planlıyoruz. Dünyanın büyümekte zorluk çektiği bir dönemde Türkiye’nin hikayesinin devam etmesi, ekonomimizin sağlamlığını ortaya koyuyor. Bize de, sağlam ekonomi için üretim ve yatırım yapmak düşüyor. Biz payımıza düşeni yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

REHAVETE KAPILMAMALIYIZ

Ekonomide yapılan tüm olumlu çalışma ve beklentilere karşı rehavete kapılmamanın anahtar olması gerektiğini söyleyen Mert Mildon  “Bunun için de Türkiye yapısal reformlarını yaparak yoluna devam etmeli. Türk özel sektörü olarak biz de, umutsuzluğa kapılmadan sanayi 4.0 geleceğini de öngörerek yatırımlarımıza devam etmeliyiz. Yol haritamızı teknolojide, sanayideki gelişmelere göre revize etmeliyiz” dedi.  Devletin gereken desteği vereceğini ama Türkiye’nin yarınları için gerekli olan yüksek büyümenin özel sektör yatırımlarıyla sağlanacağını ifade eden Mildon, “Miller Holding’in, diğer holdinglerin, KOBİ’lerimizin her bir ekonomi aktörünün yapacağı yatırım hamleleri, Türkiye’yi yarınlara daha da güvenli olarak hazırlayacak. Bu nedenle yolumuz daha uzun” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim