• BIST 9539.57
  • Altın 2490.78
  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.8197
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Mersinli’nin Rüyası Gerçek Oldu

Mersinli’nin Rüyası Gerçek Oldu
Konak Belediyesi'nin kısa sürede tamamladığı Mersinli Mahallesi'ndeki yeni semt merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konak Belediyesi'nin kısa sürede tamamladığı Mersinli Mahallesi'ndeki yeni semt merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konak Belediyesi'nin Mersinli Mahallesi'nde inşa ettirdiği Nazime Sacide Akarcalı Semt Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Mustafa Çek, Belediyesi Meclis Üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve semt sakinleri katıldı. Yaptığı bağışla semt merkezine annesiyle birlikte adını veren hayırsever Sacide Akarcalı ise rahatsızlığından ötürü törene katılamadı.

MAHALLELİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Konak Belediyesi'nin Bizim Çocuklar Orkestrası'nın müzikleriyle renk kattığı törende ilk sözü Mersinli Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduğa aldı. 1955 yılında kurulan mahallelerinin yıllar sonra ilk kez bir kamu yatırımına kavuştuğunu dile getiren Bayduğa, tüm mahalleli adına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür etti. Bayduğa, "Dört dönemdir mahalle muhtarlığını yürütüyorum, bu dönem sesimizi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş duydu. Mahalleli kadınlarımızın çok istediği bu güzel semt merkezini kısa sürede hizmete açtı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

YÜZLERCE VATANDAŞ HİZMET ALACAK

Konak İlçe Kaymakamı Mustafa Çek de Konak'ın İzmir'in nüfus oranı itibariyle dördüncü büyük ilçesi olduğunu belirterek, "Konak Belediyesi kendine düşen görevleri layıkıyla yerine getiriyor. Sekizinci semt merkezinden burada yaşayan yüzlerce vatandaşımız hizmet alacak. Bu semt merkezleri mahalle sakinlerinin bir araya geldiği, bir şeyler öğrendiği, kendilerini geliştirdiği mekanlar. Bu sayıların artırılması temenni ediyorum. Semtimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim " diye konuştu.

PEKDAŞ'TAN AKARCALI'YA TEŞEKKÜR

Açılış töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, kısa sürede tamamlanan semt merkezinin yapımına bağışta bulunarak destek olan hayırsever Sacide Akarcalı'ya teşekkür etti. Akarcalı'nın çocuklar ve kadınlar için belediyeye katkı koymak isteyerek kendilerine geldiğini anlatan Pekdaş, "Yaptığı baştan ötürü semt merkezimize Nazime Sacide Akarcalı ismini verdik. Böylece hem isimler yaşıyor hem de kente, kadınlara, çocuklara hizmet olarak bu bağışlar geri dönüyor. Belediyelerin bir görevi de kentin enerjisini, dayanışma duygusunu ortaya çıkartmaktır. Belediyelerin bu yardımların, bağışların gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştığını göstermesi gerekiyor" dedi. Başkan Pekdaş, sekizincisini açtıkları semt merkezlerinin yenilerinin de geleceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Başkan Sema Pekdaş ve Kaymakam Çek, belediye meclis üyeleri ve davetlilerle birlikte açılış kurdelesini keserek, yeni semt merkezini hizmete soktu. Pekdaş ve Çek daha sonra merkezi gezerek, yetkililerden yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

SEKİZİNCİ SEMT MERKEZİ MERSİNLİ'DE

Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren semt merkezlerinin sekizincisi olan Nazime Sacide Akarcalı Semt Merkezi'nde çeşitli hobi kurslarının yanı sıra, 4-8 yaş arası çocuklar ve annelerinin yer aldığı Bizim Çocuklar Projesi de yürütülecek. Bilgisayardan iğne oyasına, ahşap boyamadan nakışa kadar pek çok kursun ücretsiz verildiği merkezde, çeşitli seminer ve eğitici toplantılar da düzenleniyor.

Mersinli’nin Rüyası Gerçek Oldu

Mersinli’nin Rüyası Gerçek Oldu

Mersinli’nin Rüyası Gerçek Oldu

Mersinli’nin Rüyası Gerçek Oldu

Mersinli’nin Rüyası Gerçek Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim