• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Mersinli Yüzücü, 26 Yıldır Kırılamayan Rekoru Kırdı

Mersinli Yüzücü, 26 Yıldır Kırılamayan Rekoru Kırdı
Mersinli küçük yüzücü Yiğit Aslan, büyük bir başarıya imza attı.

Mersinli küçük yüzücü Yiğit Aslan, büyük bir başarıya imza attı. Mersin Deniz Ticaret Odası'nın (MDTO) büyük destek verdiği Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü yüzücüsü 13 yaşındaki Yiğit Aslan, İtalya'da katıldığı yarışlarda serbest stilde 2.01.97'lik derece elde ederek, ünlü yüzücü Derya Büyükuncu'nun 26 yıldır kırılamayan rekorunu kırdı.

Mersin'de 4 yıl önce kursla tanıştığı yüzmede kısa sürede birçok başarıya imza atan 13 yaşındaki genç yüzücü Yiğit Aslan, Anadolu Yıldızlar Ligi yarı finallerinde 400 metre serbest stilde kırdığı Türkiye rekorunun ardından, İtalya'da katıldığı 200 metre yarışlarında serbest stilde yakaladığı 2.01.97'lik derecesiyle ünlü yüzücü Derya Büyükuncu'nun 26 yıldır kırılamayan 2.03.86'lık rekorunu kırdı. Spor yaşamını MDTO'nun destekleriyle Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü'nde sürdüren Yiğit Aslan'ın hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak.

Yiğit Aslan, yaptığı açıklamada, yüzmeyi çok sevdiğini ve yaşının yettiği yere kadar sürdürmeyi arzuladığını belirterek, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak ve 2024 Yaz Olimpiyatları'ndan da madalyayla dönmek olduğunu söyledi. Aslan, kendisine destek veren ailesine, MDTO yöneticilerine ve antrenörlerine teşekkür etti.

Yiğit'in antrenörü Ebru Gençay da sporcusuyla gurur duyduğunu ifade ederek, Yiğit Aslan'ın yüzmeye kendisiyle başladığını, şimdilerde ise Kayseri'de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde İtalyan antrenör Corrado Rosso'yla çalıştığını dile getirdi. Küçük yaşta rekorlarla tanışan Yiğit'ten umutlu olduğunu vurgulayan Gençay, bu tür sporcuların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bir zamanlar yüzme havuzu olmayan ancak günümüzde spor kenti haline gelen Mersin'den böylesine başarılı sporcuların çıkmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise Yiğit Aslan'ın geleceğin başarılı yüzücülerinden biri olacağına inandığını söyledi. Sporda başarının desteklerle arttığına vurgu yapan Tarakçı, Yiğit Aslan'a destek veren Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Doruk İhtisas Spor Kulübü yöneticilerine teşekkür etti.

Mersinli Yüzücü, 26 Yıldır Kırılamayan Rekoru Kırdı

Mersinli Yüzücü, 26 Yıldır Kırılamayan Rekoru Kırdı

Mersinli Yüzücü, 26 Yıldır Kırılamayan Rekoru Kırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim