• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Mersinli Öğrencilerin Proje Başarısı

Mersinli Öğrencilerin Proje Başarısı
Mersinli öğrencileri, Adana'da yapılan TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda büyük başarı elde etti.

Mersinli öğrencileri, Adana'da yapılan TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda büyük başarı elde etti. Yarışmaya katılan 100 proje arasından Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılacak 20 projeden 12'sini Mersinli öğrencilerin hazırladığı projeler oluşturdu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Çukurova Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenledikleri 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl TÜBİTAK Bölge Merkezi Adana'da düzenlenen yarışmada, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Mersin ve Osmaniye illerinden toplam 100 proje, 4 gün boyunca Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda sergilendi. Sergilemenin ardından Ankara'daki Türkiye finaline katılacak 20 proje belirlenerek, ödülleri proje sahibi öğrencilere düzenlenen törenle verildi. 100 projeden 43'ünün Mersinli öğrencilere ait olduğu yarışmada, Mersin 12 dalda birinci oldu.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan TÜBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalaca, öğrencilere proje kültürünü aşılamak amacıyla düzenlenen yarışmanın KKTC'yi de kapsayacak şekilde 12 bölgede yapıldığını söyledi. Dört gün boyunca 8 il ve KKTC'den gelen lise öğrencilerinin bilgisayar, biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarım ile Türk dili ve edebiyatı alanlarında hazırladıkları 100 projenin sergilendiğini belirten Büyükalaca, "Bu 100 proje, yarışmaya katılan bin 591 proje arasından seçilmiştir. 12 dalda yarışmaya katılan bu bin 591 eseri ilk etapta 100 projeye, 100 projeyi de her dalda ilk 3'e indirdik" dedi.

Birinci olan 20 projenin Ankara'da düzenlenecek Türkiye finaline katılma hakkı kazandığının altını çizen Büyükalaca, dileğinin gönderilen projelerden Türkiye ölçeğinde başarılar elde edilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 12 dalda ilk 3'e giren proje sahibi öğrencilere madalyaları ve başarı belgeleri protokol üyelerince verildi.

Törenin ardından bir açıklama yapan Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Bölge Sergisine katılan 100 proje içerisinden 43 projenin Mersin'e ait olduğunu söyledi. Geçen yıl 5 dalda birincilik alan Mersin'in bu yıl 12 birincilik alarak kendi rekorlarını egale ettiğini dile getiren Koca, bu başarıları daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını kaydetti.

Mersinli Öğrencilerin Proje Başarısı

Mersinli Öğrencilerin Proje Başarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim