• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Mersinli: "Manisa’da ‘Evet’ler çığ gibi büyüyor"

Mersinli: "Manisa’da ‘Evet’ler çığ gibi büyüyor"
AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli 16 Nisan günü yapılacak olan halk oylaması için çalışmalarına devam ediyor.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli 16 Nisan günü yapılacak olan halk oylaması için çalışmalarına devam ediyor. Başkan Mersinli, güçlü ve büyük Türkiye yolunda Manisa'da evet oylarının çığ gibi büyüdüğünü, kararsızların "Evet'ten yana olduğunu, 16 Nisan günü Manisa'dan yüksek bir evet oyu beklediklerini belirtti.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli 16 Nisan günü yapılacak olan halk oylaması için, kapı kapı dolaşarak "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyor. Başkan Mersinli Manisa'nın 17 ilçesine giderek ev, esnaf, STK ziyaretleri, gerçekleştiriyor. 16 Nisan tarihine sayılı günler kala kararsız vatandaşların evet oyundan yana olduklarını belirten Başkan Mersinli, Manisa'dan çok yüksek bir evet çıkacağının altını çizdi.

Başkan Mersinli 16 Nisan günü yapılacak oylamanın siyasi mesele olmadığını bunun bir vatan, millet, devlet, bayrak meselesi olduğunu belirtti. Mersinli konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Manisa'nın 15 Temmuz gecesi devletine, milletine nasıl sahip çıktığını hepimiz gördük. Manisa'nın, 16 Nisan günü yapılacak olan Türkiye'nin dönüm noktası olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması için de aynı hassasiyeti göstereceğinden hiç şüphemiz yok. Manisa'dan, Türkiye'nin oy ortalamasının üzerinde bir oranla sandıklardan evet çıkacak. Bu siyasi bir mesele değil. Bu devlet meselesi, millet meselesi, gelecek meselesidir. Gençlerimize güçlü bir Türkiye bırakmak, 2071 hedeflerimize emin adımlarla ilerleme meselesidir. Buradan görünüyor ki 16 Nisan'da evet oyları açık ara önde olacak ve Türkiye'nin dönüm noktası olacak."

"FETÖ/PDY, PKK, DHKP-C "Hayır'da birleşti"

İl Başkanı Mersinli terör odaklarının "hayır'da birleştiğini belirterek, "FETÖ/PDY, PKK, DHKP-C, Almanya ve Hollanda'nın hep birlikte yeni anayasaya karşı çıkmalarından görüyoruz ki ne kadar doğru bir yoldayız. Sıkıntılı süreçleri atlatabilmemiz, sağlam bir iradeyle terörden uzak, kendi öz kaynaklarımızı kendi ülkemize harcayabilmemiz için, tamamı milli ve sivil olan bu anayasaya destek vermek için bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesi ve kendi hür iradesini sandığa yansıtması gerekiyor. Neden evet dememiz gerektiğini çevremizdekilere anlatalım. Hiç bir şey diyemiyorsak, bir "Hayır'ı savunan FETÖ'ye, PKK'ya bakalım, bir de "Evet'i savunanlara" dedi.

Seçilme yaşının 18'e indirilmesine değinen Başkan Berk Mersinli, "190 ülkenin incelendiği bir araştırmaya göre, meclislere girebilmek için asgari yaş koşulunun 62 ülkede 21, 51 ülkede 18 olduğu görülmüştür. Türkiye'nin de dahil olduğu 59 ülkede ise 25 olarak kayıtlara geçmiştir. Türkiye'nin çok dinamik bir parlamentoya sahip olması gerekiyor. Gençler bu ülkenin kaderinde önemli bir rol oynamalı. 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatih'in torunları neden bu ülkede söz sahibi olmasın. Yeni sistemde gençlere büyük iş düşüyor. Bu yüzden 16 Nisan'da, ülkemizin huzur ve refahına katkı sağlayacak yeni bir zafere gençlerimiz sayesinde imza atmalıyız." diye konuştu.

"16 Nisan'da Manisa şahlanacak"

Başkan Mersinli sandık başında çocukların ve geleceğin düşünülmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bizim buradaki amacımız dünyada lider olabilecek bir Türkiye inşa etmektir. Sandık başına gittiğimizde düşüneceğimiz şeyler çocuklarımız, geleceğimiz, yarınlarımız olmalıdır. Yani devleti, milleti birleştirecek bir anayasa için evet diyoruz. 16 Nisan'dan sonra Türkiye'de hizmet yağmuru başlayacak tıpkı bugüne kadar olduğu gibi. Sandıklardan çıkan evet oylarıyla da Manisa şahlanacak."

Mersinli: "Manisa’da ‘Evet’ler çığ gibi büyüyor"

Mersinli: "Manisa’da ‘Evet’ler çığ gibi büyüyor"

Mersinli: "Manisa’da ‘Evet’ler çığ gibi büyüyor"

Mersinli: "Manisa’da ‘Evet’ler çığ gibi büyüyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim