• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Mersinli Hakemler Dayanışma Gecesinde Buluştu

Mersinli Hakemler Dayanışma Gecesinde Buluştu
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Mersin Şube Başkanı Abuzer Bilen, Mersin'i Süper Lig'de temsil etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Mersin Şube Başkanı Abuzer Bilen, Mersin'i Süper Lig'de temsil etmeyi amaçladıklarını söyledi.

TFFHGD Mersin Şubesi üyeleri, geleneksel hale getirdikleri dayanışma gecesinde bir araya geldi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen geceye katılan hakem ve gözlemciler, uzun lig maratonunun yorgunluğunu atma fırsatı buldu. Şube Başkanı Abuzer Bilen, ülkemizde son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek başladığı konuşmasında, "Bilindiği üzere ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ülkemiz, dış güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütü ile mücadele ediliyor. Türkiye varsa biz varız, Türkiye yoksa biz de yokuz. Bizim diğer ülkelerdeki insanlar gibi gidecek başka bir yerimiz yok. O nedenle her zaman beraber olacağız, birlikte olacağız, dim dik olacağız, diri olacağız, iri olacağız ve hep beraber Türkiye olacağız" dedi.

Bu organizasyonu 15 gün önce yapmayı planladıklarını ancak Ankara'daki hain saldırı nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Bilen, sahalardaki şiddet olaylarına da değinerek, "2015-2016 sezonunun sonuna yaklaşıyoruz. Bazı müsabakalarda hakemlerimize karşı sahalarda görmek istemediğimiz, tasvip etmediğimiz çirkin saldırılar oldu. Biz dernek olarak bu olayların yakından takipçisi olduk. Bu saldırıları gerçekleştirenlerin cezalandırılması anlamında her türlü girişimi başlattık. Bunlar tasvip edilecek şeyler değil. Ancak maalesef dünyanın her yerinde bu tür şeylerle karşılaşmak mümkün. Bizler hakem hatalarını en aza indirmek için gerek il hakem kurulunun gerekse merkez hakem komitesinin eğitim çalışmalarına önem veriyoruz. Bu çalışmalarla Mersin'de hakemliği bir numaraya getirmek istiyoruz. Tüm çabamız bu doğrultuda" diye konuştu.

Mersin hakem camiasına yeni bir ivme kazandırmak istediklerini de dile getiren Bilen, şöyle devam etti; "Amacımız, Mersin hakemliğini daha iyi yerlere getirmek. Derneğimize, herkes tarafından bilinen ve tanınan kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyoruz. Geçmişte Mersin'den Süper Lig hakemleri çıkarmıştı, şimdi bizler de Süper Lig'de Mersinli hakemlerimizi görmek istiyoruz. Biz bu yolda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve gayretlerimiz bu yönde olacak."

Abuzer Bilen, konuşmasının sonunda, dernek olarak 2016-2017 sezonunun hazırlıklarına şimdiden başladıklarını da ifade ederek, bu doğrultuda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yapılan sponsorluk anlaşması çerçevesinde hakemlerin ihtiyaç duyduğu bazı malzemelerin karşılanacağını söyledi.

İl Hakem Kurulu Başkanı Ali İhsan Yayan ise bu tür etkinliklerin, hakem ve gözlemcilerin birbirleriyle kaynaşması adına anlamlı olduğunu söyledi. Yayan, ülkemizdeki terör olaylarına da dikkat çekerek,

"Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle her gün bir parçamızı daha kaybediyoruz. Fakat atalarımız der ki, "dar günün ömrü az olur'. İnşallah bu günler kısa zamanda sona erecek ve aydınlık günlere çıkacağız. Allah hepimize bunu nasip etsin" dedi. Mersin'deki amaçlarından birinin de kent hakemliğini gençleştirmek olduğunu hatırlatan Yayan, "Bunun için ilk olarak aday hakem kursu açtık. Bu kursa büyük ilgi oldu ve 87 tane genç arkadaşımızı Mersin'e kazandırmış olduk. Ben bu arkadaşlarımla gurur duyuyor ve bu gençliği Mersin'e emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

MHK 7. Bölge Bölgesel Kurul Üyesi Tuncer Aslan, hakem ve gözlemcileri böyle bir gecede bir araya getirdiği için dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, "İnşallah Mersin'deki hakem sayısını çoğaltmayı ve daha üst kategorilerde görev almalarını sağlamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Mersinli Hakemler Dayanışma Gecesinde Buluştu

Mersinli Hakemler Dayanışma Gecesinde Buluştu

Mersinli Hakemler Dayanışma Gecesinde Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim