• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mersin’in Kurtuluş Gününde Şehit Ve Gaziler Unutulmadı

Mersin’in Kurtuluş Gününde Şehit Ve Gaziler Unutulmadı
Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Mersin protokolü gaziler ile şehit ve gazi ailelerini unutmadı.

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Mersin protokolü gaziler ile şehit ve gazi ailelerini unutmadı. Dernek ziyareti ile gazilerle bir araya gelen Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer ve beraberindeki heyet, şehit ve gazi aileleri ile de yemekte buluştu.

Vali Vekili Göçer, beraberinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin milletvekilleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Kemal Cındız, Göçer, Demirhan ve Kocamaz'a geçmiş yıllardaki törenlerde gaziler ile birlikte çekilen fotoğrafları hediye etti.

Ziyaretin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Gazi ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği ve emniyet mensubu şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine Orkide Restoran'da yemek verildi.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, "Üzerinde yaşadığımız topraklarda başımız dik gezebiliyorsak, bunun en önemli nedeni atalarımızın verdiği bağımsızlık mücadelesidir. Bu toprakların Aziz Atatürk'ün de ifade ettiği gibi dahili ve harici düşmanları hep olmuştur, bundan sonra da hep olacaktır. Bizler birlik ve beraberlik içinde olup, birbirimize sahip çıktığımız sürece, bu topraklarda hep birlikte yaşayacağız" dedi.

Her insanın farklı görüş, düşünce ve inanca sahip olduğuna dikkat çeken Kocamaz, aynı kentte yaşayan insanların kentin sıkıntılarını hafifletmek için bir olmaları gerektiğini ifade etti. Gelecekte Mersin'i çok güzel günlerin beklediğini belirten Kocamaz, "Mersin her geçen gün değişiyor, gelişiyor ve eksiklerini tamamlıyor. Biz kendimize düşen görevi yerine getirerek, geçmişle gelecek arasındaki köprüyü oluşturuyoruz. Atalarımızdan, dedelerimizden devraldığımız bu görevi umut ediyorum ki, bizden sonraki nesiller daha ileri noktalara taşıyacak ve onlar da gençlere örnek olacaktır" diye konuştu.

Mersin’in Kurtuluş Gününde Şehit Ve Gaziler Unutulmadı

Mersin’in Kurtuluş Gününde Şehit Ve Gaziler Unutulmadı

Mersin’in Kurtuluş Gününde Şehit Ve Gaziler Unutulmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim