• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü Kutlanıyor

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü Kutlanıyor
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla tüm Mersinlilerin, yarın düzenleyecekleri...

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla tüm Mersinlilerin, yarın düzenleyecekleri "Zafer Yürüyüşü'ne davet etti.

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluş gününü her yıl artan bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden Tuna, Toroslar ilçesine 12 yıllık görev süreleri içerisinde birçok büyük proje kazandırdıklarını, ancak milli gün ve haftalara daha çok önem verdiklerini söyledi. 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlama etkinliklerine, 3 Ocak konulu şiir yarışması ve kurtuluş kupası resmi kurumlar arası futbol turnuvası ile başladıklarını belirten Tuna, etkinlikler kapsamında ayrıca Çağdaşkent Mahallesi 7. Bölge Kapalı Spor Salonu'nda Kurtuluş Kupası Muay Thai Turnuvası düzenlediklerini ifade etti.

Etkinliklerin 3 Ocak Pazar günü saat 08.00'de Toroslar Kuvvai Milliye Anıtı'ndan başlayacak "Zafer Yürüyüşü" ile devam edeceğini kaydeden Tuna, aynı gün saat 13:00'de Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı'nda Kurtuluş Kupası resmi kurumlar arası futbol turnuvasının finalini yapacaklarını söyledi.

Kurtuluş günü etkinliklerinin 3 Ocak Pazar günü saat 15:30'da Tozkoparan Mahallesi Ecza Deposu arkasında bulunan alanda yapılacak cirit gösterisi ile son bulacağını belirten Tuna, amaçlarının tarih şuurunu gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurguladı.

Düzenledikleri programın kendilerinin değil, herkesin elini taşın altına koyması gereken bir organizasyon olduğunun altını çizen Tuna, "Bu etkinlik suya atılan taşın oluşturduğu halka misali genişleyerek büyüyecek ki, gelecek nesiller bu işten feyz alsınlar. Çocuklarımıza bu zor elde edilen vatan topraklarının kıymetini bilmesi için bunları anlatmamız lazım. Bu da düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle olur. Tarih şuurunu onların belleklerine kazımak suretiyle bu topraklar dünya var olduğu sürece Türk milletinin vatanı olarak kalsın" dedi.

3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle geleneksel olarak düzenledikleri etkinliklerin Toroslar Belediyesi'nin değil, halkın kutladığı bir etkinlik olduğunu vurgulayan Tuna, "Atalarımızın emanetine sahip çıkmak için tüm Mersinli hemşehrilerimizi 3 Ocak Pazar günü saat 08:00'de Toroslar Kuvvai Milliye Anıtı önünden başlayarak Cumhuriyet Alanı'nda son bulacak yürüyüşümüze ve diğer etkinliklerimize bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim