• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Mersin’in Bal Ormanları Artıyor

Mersin’in Bal Ormanları Artıyor
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, bal ormanlarına bir yenisini daha ekledi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, bal ormanlarına bir yenisini daha ekledi. Bölge müdürlüğü merkeze bağlı Arslanköy mevkinde oluşturduğu Kurucaoluk Bal Ormanı'nı arıcıların hizmetine sundu.

Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylüsünün geliri artırıcı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda oluşturulan bal ormanları da il genelinde her geçen gün sayıları artarak, arıcılara daha kaliteli bal elde edebilecekleri yeni alanlar olarak hizmete açılıyor. Bölge Müdürlüğü, bu çerçevede Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Arslanköy Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan ve 2015 yılı programı dahilinde oluşturulan Kurucaoluk Bal Ormanı'nı arıcıların hizmetine açtı.

Arıcılar için vazgeçilmez bal kaynaklarından olan Arslanköy'de toplam 74 hektarlık alana arıcılarla işbirliği içinde oluşturulan bal ormanına 1 adet çeşme, 8 adet kütükten oyma arı suluğu, 15 adet kovanlık yeri yapıldı. İki kilometre yolu olan, 3 bin kovan kapasiteli alana 8 bin adet akasya, 8 bin adet ahlat, 8 bin adet geyik elması olmak üzere toplam 24 bin adet fidan dikildi. Kurucaoluk Bal Ormanı'nda ayrıca kekik ve geven türleri de bulunuyor.

Kurucaoluk Bal Ormanı'nın açılışını arıcılarla birlikte yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, burada yaptığı açıklamada, sosyal ormancılık çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Açılışını yaptıkları bal ormanı sahasını yöre arıcıları ile birlikte kararlaştırdıklarını belirten Baca, "Bal ormanı sahasında yapılan parselasyon sonucunda bugün hangi arıcı nereye kovan koyacağını biliyor. Arıcılarımızın bu sahadan üretecekleri kaliteli bal sayesinde elde edecekleri gelirin artması bizleri de mutlu edecektir. Sizlere verdiğimiz hizmetler giderek artacak, işbirliğimiz sürecek. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyor, arıcılarımıza Kurucaoluk Bal Ormanınız hayırlı olsun diyorum" dedi.

Mersin’in Bal Ormanları Artıyor

Mersin’in Bal Ormanları Artıyor

Mersin’in Bal Ormanları Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim