• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Mersin’e Kurvaziyer Gemisiyle Bin 200 İngiliz Turist Geldi

Mersin’e Kurvaziyer Gemisiyle Bin 200 İngiliz Turist Geldi
Kurvaziyer turizmindeki çalışmalarını ve iddiasını sürdüren Mersin, bunun meyvelerini almala başladı.

Kurvaziyer turizmindeki çalışmalarını ve iddiasını sürdüren Mersin, bunun meyvelerini almala başladı. Bu kapsamda, bugün Mersin'e Thomson Spirit isimli yolcu gemisiyle bin 200 İngiliz turist geldi. Mersin, böylece 16'ncı kurvaziyer gemisini ağırladı.

Mersin'de kurvaziyer turizminin gelişmesine yönelik 2012 yılında başlayan çalışmalar aralıksız sürerken, kent bugün bir gemiyi daha ağırladı. Tanıtımların başladığı 2012'den bu yana 16'ncı gemi limana yanaştı. Thomson Spirit isimli gemiyle gelen bin 200 İngiliz, Tarsus ve Kızkalesi'ni gezip şehir turu yaparak kent çarşısında serbest zaman geçirdi. Thomson Spirit isimli geminin 16 Nisan 2016 tarihinde Mersin'i bir kez daha ziyaret edeceği teyidi alındı.

MERSİN HEYETİ, AMERİKA'DAKİ KURVAZİYER FUARINDA

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Beledi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Haluk Tunçsu, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihad Lokmanoğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Mersin Kent Konseyi Başkanı Mina Lokmanoğlu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar'dan oluşan heyet de ABD kurvaziyer fuarına katıldı. Amerika'da düzenlenen ve dünyanın en önemli kurvaziyer fuarları arasında yer alan Sea Trade Cruse Global Fuarı'na katılan Mersin Heyeti, bir hafta sürecek fuarda sektörün lider tur operatörleriyle bir araya gelecek. Heyet ayrıca, bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen Mersin'den vazgeçilmemesi adına tanıtım çalışmalarını sürdürecek. Amerika'da gemi şirketlerinin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek olan heyet, Mersin'in güvenli bölge olduğunu, kurvaziyer turizminin gelişimine yönelik her türlü çalışmanın sürdürüldüğünü anlatacak.

Mersin ayrıca, Akdeniz Kurvaziyer Limanları Birliği'nin yönetiminde yer alma hedefi doğrultusunda da gerekli lobi faaliyetlerini sürdürüyor.

"KENTİMİZE GÜVENİN BİR GÖSTERGESİ"

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO ve Turizm Platformu'nun girişimleri sonucunda Mersin'in, özellikle Akdeniz'de çalışan büyük kurvaziyer tur operatörlerinin destinasyonu haline geldiğini vurguladı. Aşut; "Bu anlamda yaptığımız uluslararası tanıtım çalışmalarına özellikle Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz büyük destek olmuşlardır. Thomson Spirit gemisinin daha önce belirlenen tarihte gelmiş olması kentimize gösterilen bir güvenin göstergesidir. Nisan ayında ikinci kez gelecek olması ise bölgesel sıkıntılara rağmen Mersin'in alternatif turizmin en önemli bacağı olan kurvaziyer turizmde ne kadar iddialı olduğunu da bir kez daha göstermiştir. Uluslararası anlamda tanıtım ve fuar katılımlarımız devam ederken, kentimizi her anlamda kurvaziyer turizme hazır hale getirmek için çalışacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim