• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

'Mersin'e ikinci bir oto galericiler sitesi yapılmalı'

'Mersin'e ikinci bir oto galericiler sitesi yapılmalı'
Mersin Oto Galericileri Derneği Başkanı Bekir Selvi, şehre ikinci bir oto galericiler sitesi yapılması gerektiğini belirtti.

Mersin Oto Galericileri Derneği Başkanı Bekir Selvi, şehre ikinci bir oto galericiler sitesi yapılması gerektiğini belirtti.

Toroslar bölgesine açılan sitenin ulaşım ve lokasyon olarak aykırı bir bölgede olduğuna dikkat çeken Selvi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın izni ile kente ikinci bir site kazandıracaklarını ifade etti.

Mega kent olma yolunda ilerleyen bir şehrin ikinci bir oto galericiler sitesinin olması gerektiğini anlatan Selvi, "3-4 yıldan bu yana uğraş verdiğimiz mevcut oto galericiler sitesi kurulması hususunda bir yer sorunumuz var. Bu yer sorunu Mezitli veya Yenişehir bölgesinde, yani nüfusu 100 bini geçen ilçelerde, ikinci bir sitenin açılması valilik tarafından açıklanmasına rağmen henüz çözüme ulaşmadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız konunun bilincinde, fakat henüz bir şey söylemiyor." ifadelerini kullandı.

Selvi, "Mersin'in nüfusu 2 milyona yaklaştı ve Mersin gibi bir kente ikinci bir oto galericiler sitesinin yapılması gerektiğini defalarca vurguladık ve vurgulamaya devam ediyoruz. Biz Toroslar bölgesinde açılan siteye kesinlikle karşı değiliz. Mersin gibi bir şehrin doğusunda oto galericiler sitesi varsa ikinci siteyi de batısına yapalım. Biz sıfır bayilerle çalıştığımız için bize lokasyon olarak en yakın yer Mezitli ve Davultepe bölgesi olacaktır. 138 üyeden oluşan Mersin Oto Galericiler Derneği olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'ın izni ile birlikte ikinci bir oto galericiler sitesini Mersin'e kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Selvi, "Biz Mezitli Belediye Başkanı ile birlikte sürekli istişare içerisindeyiz ve bize Mezitli bölgesinden 200 dönümlük bir arazi ayrılmış vaziyette idi. Bunun 100 dönümü oto galericileri için, 50 dönümü mobilya sektörü, 50 dönümü de sanayiciler için ayrılmıştı. Şu anda bununla ilgili Mezitli Belediyesi'ne müracaatımızı yaptık ve onlarda konu ile ilgili çalışmalarını gerçekleştirdi. Biz bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bildirdik. Biz 2015 yılının Mart ayında Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile yaptığımız görüşmede "Esnafların ben her zaman yanındayım, yüzde 51'i sizdeyse ben size ikinci bir yer şansını tanıyacağım" sözünü vermişti. Ben Kocamaz'ın sözünde duracağına inanıyorum."

Sorun çözülmediği taktirde oluşabilecek sıkıntıları dile getiren Bekir Selvi şunları söyledi: "Bu sorun çözülmediği takdirde Mersin'de büyük bir handikap yaşanabilir. Ben Mersin'de 15 yıldır oto galericilik yapıyorum ve devletime düzenli olarak vergimi veriyorum. Buradan ekmek yiyen arkadaşlarımla beraber görüştüğümde bana söyledikleri cümle "Başkanım biz oraya gidemeyiz" oldu. Oto galericiler sitesinin şuan ki konumu bizim ihtiyaçlarımıza cevap verecek bir konumda olmaması ile birlikte ulaşım ve lokasyon olarak, bu mesleği icra edip yüzlerce kişiye istihdam sağlayanlar için çok aykırı bir bölge. O yüzden arkadaşlarımız mesleği bırakmak pahasına da olsa Toroslar'da kurulan oto galericiler sitesine taşınmayacaklarını her defasında dile getiriyorlar."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim