• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Mersin’den Suriye Sınırına 50 Tır Yardım

Mersin’den Suriye Sınırına 50 Tır Yardım
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adı altında başlatılan kampanya kapsamında toplanan...

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adı altında başlatılan kampanya kapsamında toplanan 50 TIR yardım malzemesi, Mersin'den dualarla Suriye sınırına uğurlandı.

Mersin İl Müftülüğü organizasyonunda toplanan yardım malzemelerinin sınıra hareketi öncesi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde tören düzenlendi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından konuşan İl Müftüsü Ali Melek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, dünyanın birçok yerinde mağdur ve mazlum olan insanlara, hayırseverlerin katkılarıyla yardım elini uzattığını söyledi. 4 yılı aşkın bir süredir ülkemizin hemen yanı başındaki insanların mazlum ve mağdur bir şekilde hayatta kalabilmeye çalıştıklarını, bu çerçevede Türkiye sınırına gelerek çadır kentlerde, konteyner kentlerde yaşam mücadelesi verdiklerini hatırlatan Melek, "Biz millet olarak gerçekten büyük bir milletiz. Elimizi değil, kucağımızı açtık, evimizi açtık ve en önemlisi de yüreklerimizi açtık. Onları, o mazlum ve mağdur olan insanları hiç şüphesiz kendimizden biri gibi gördük. Ve bu milletin bir yüceliğini ve ne kadar aziz olduğunu gösterdik" dedi.

"BU ACI VE DRAM DEVAM EDİYOR"

Maalesef bu acı ve dramın hala devam ettiğini vurgulayan Melek, şöyle devam etti: "Malum olduğu üzere son zamanlarda, bir kaç hafta önce yoğun bombardıman sonucu sınırlarımıza yine büyük yığılmalar oldu. Türkiye Diyanet Başkanlığımız "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adı altında kampanya geliştirerek, önce camilerimizde nakdi olarak hayırlarını oraya doğru yöneltti ve daha sonra bu kampanya doğrultusunda ayni yardımların o insanlara ulaştırılması noktasında bir çalışma yaptık. İl ve ilçe müftülerimizle, din görevlileriyle ve bu hayri hizmetin içinde bulunan iş adamlarımızla, hayır sahibi olan cemaatimizle iki haftayı geçen bir süre içerisinde Mersin genelinde 50 TIR yardım topladık."

Toplanan bu 50 TIR yardım malzemesinden 29'unun Mersin merkezden, 21'inin ise ilçelerden toplandığını ifade eden Ali Melek, bu TIR'lardan Tarsus hariç diğerlerinin dün itibariyle Suriye sınırına gönderildiğini söyledi. Melek, konuşmasının sonunda, kampanyaya katkı sağlayan iş adamları ve diğer hayırseverlere teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer ise Mersin'den gönderilen yardım malzemelerine katkı sunan hayırseverlere teşekkür ederek, "Sınırımızın hemen yaşı başında, tarihte az görülen bir zulme uğrayan bir coğrafyada, ölüm kalım savaşı veren insanlara, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza, hatta aynı dinden aynı ırktan olmasak bile din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın orada bulunan insanlara, hayırda yarışan bir milletin bireyleri olarak Mersin'den bu tip yardımlar sürekli gidiyor. Aslında o coğrafyadaki anlaşmazlığın çıktığı andan itibaren bütün dünya seyirci kalırken, bir devlet, millet kaynaşması örneği verilerek, yine her türlü sivil toplum örgütü ve vatandaşlarımız seferber olarak bu mazlum insanlara her türlü yardım elini uzattılar, katkı verdiler ve vermeye de devam ediyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer tarafından, kampanyaya destek veren iş adamlarına plaket verildi.

Tören, yardım TIR'larının dualarla Suriye sınırına uğurlanmasıyla sona erdi.

Mersin’den Suriye Sınırına 50 Tır Yardım

Mersin’den Suriye Sınırına 50 Tır Yardım

Mersin’den Suriye Sınırına 50 Tır Yardım

Mersin’den Suriye Sınırına 50 Tır Yardım

Mersin’den Suriye Sınırına 50 Tır Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim