• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mersin’deki engellilere Alman gurbetçilerden şefkat eli

Mersin’deki engellilere Alman gurbetçilerden şefkat eli
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları aşabilmeleri için fırsat eşitliği oluşturmak amacıyla...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları aşabilmeleri için fırsat eşitliği oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, "Göremeyene göz, yürüyemeyene ayak, duyamayana kulak, konuşamayana dil, öğrenim zorluğu çekene öğretmen olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Almanya'nın Halle Westfalen şehrinde faaliyet gösteren "El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği" tarafından engelli bireylere verilmek üzere gönderilen medikal malzemeler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engelli bireyleri, Allah'ın çok değerli bir emaneti olarak kabul ettiklerini belirterek, "Mersinlilerin her şeyin en güzeline layık olduğu anlayışıyla ve "Mersin'e kalite yakışır" sloganıyla çıktığımız yolda, engelli kardeşlerimize yönelik dünya çapında ses getiren pek çok hizmetlerimiz oldu. Hiçbir toplum kesimini ayırt etmeksizin, bütün Mersinlileri olduğu gibi engelli kardeşlerimizi de çok ama çok seviyoruz. Engelli olmanın bir seçim değil, kader olduğunu biliyor, engelli kardeşlerimizi Yüce Allah'ın kutlu bir emaneti olarak görüyoruz" diye konuştu.

"Hayallerimize engel koymamak elimizde"

Fiziksel engelin başarı için bir engel olmadığını vurgulayan Kocamaz, "Bu vesileyle ifade etmek isterim ki, hayatı engelli yaşasak da hayallerimize engel koymamak bizim elimizde. Aslında bütün mesele burada. Her şeye rağmen başarabiliriz. Bir engeli olsun ya da olmasın, her insanın hayatta yapamadığı şeyler vardır. Hayatını heba eden engelsizlere karşın, dünyayı hayran bırakan, önemli işler yapan engelliler vardır. Çeşitli engelleri bulunan Timur gibi büyük bir asker, Shakespeare gibi büyük bir şair, Hawking gibi başarılı bir bilim insanı, Cemil Meriç gibi başarılı bir yazar, Şafak Pavey veya Lokman Ayva gibi milletvekili, Aşık Veysel gibi büyük bir ozan olmak elimizde" ifadelerini kullandı.

Almanya'dan yapılan medikal malzeme desteği için El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği temsilcilerine teşekkür ederek, yardımlaşma ve dayanışmanın sınır tanımadığına değinen Kocamaz, "İşte o zaman güzel insanlar Almanyalardan kalkıp Mersin'e kadar gelerek şefkat ellerini uzatabilirler. Gönül köprüsünü dostluk ve yardımlaşma köprüsüne dönüştürebilirler. Almanya'da faaliyet gösteren derneğin çok değerli başkan ve yöneticileri de böyle bir güzelliğin altına imza attılar. Engellilere hizmetin ibadet şuuruyla ve insan onuruna en yakışır bir şekilde verildiği ilimizi seçtiler. Mersin halkı ve engelli kardeşlerimiz adına kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Ben de bir engelli babasıyım"

El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel ise kendisinin de bir engelli babası olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti; "İnsanın kanayan yarası olmayınca böyle bir hizmeti bilemiyor tabi. Biz de bu duyguyla engelli kardeşlerimize umut olalım istedik. Bütün engelli adayı kardeşlerimize, her sağlam birey bir engelli adayıdır düsturuyla bakarak, karınca kararınca herkese yardımcı olmak istiyoruz. Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan tüm kardeşlerimize, Edirne'nin Karakasım köyünden, Yüksekova'nın Esendere'sine kadar hizmet devam ediyor."

Konuşmaların ardından 14 engelli bireye malzeme dağıtımı yapıldı. Medikal malzeme teslim törenine katılan engelli bireyler, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a kendilerine yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.

Mersin'e gelen medikal malzeme desteği kapsamında 12 adet akülü araba, 100 adet tekerlekli sandalye, 70 adet yürüme yardımcısı, 30 adet tuvalet sandalyesi, 3 adet yatalak vinci, 1 adet merdiven asansörü, 7 adet hasta yatağı (motorlu), 1 adet engelli ayakta tutma cihazı, 3 adet oksijen cihazı, 100 adet koltuk değneği ve hasta bezi belirlenen engelli bireylere teslim edildi.

Mersin’deki engellilere Alman gurbetçilerden şefkat eli

Mersin’deki engellilere Alman gurbetçilerden şefkat eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim