• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Mersin'de vatandaşlar ekmeği 40 kuruş ucuz yiyecek

Mersin'de vatandaşlar ekmeği 40 kuruş ucuz yiyecek
Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, faaliyete geçecek ekmek fabrikasında 250 gram somun ekmeğin fiyatının 60 kuruş olarak belirlenmesi...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, faaliyete geçecek ekmek fabrikasında 250 gram somun ekmeğin fiyatının 60 kuruş olarak belirlenmesi teklifi, Plan-Bütçe, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu'na havale edildi. Mersin'de halen 250 gram ekmek 1 TL'den satılırken teklifin kabul edilmesi ve meclisten geçmesi durumunda vatandaşlar ekmeği 40 kuruş ucuz yiyecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi aralık ayı Meclis toplantısı birinci birleşimi Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıda idare tekliflerine ait 45, komisyon raporlarına ait 12, idare tekliflerine ait 11 ek madde ile gündem dışı 2 madde görüşüldü. İdare tekliflerine ait Meclis gündeminde öne çıkan maddeler arasında, 21 Temmuz 2015 tarihinde oy birliği ile Ekmek Fabrikası'nın tekrar aktif hale getirilmesinin ve isminin Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası İşletmesi (MER-EK) olarak kabulünün ardından, üretilecek olan 250 gr somun ekmeğin perakende satış fiyatının 60 kuruş olarak belirlenmesi teklifinin, Plan-Bütçe, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu'na havalesi gerçekleştirildi.

İdare tekliflerine ait meclis gündeminde yer alan bir diğer madde ise tarıma ve üreticiye destek olmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sulama Tesisleri ve boruları alınan ancak armatür alımı ile döşeme ve baş bağlaması Sulama Kooperatifi tarafından yaptırılan Sulama Tesisleri'nin bakım ve onarımının Sulama Kooperatifleri'ne devredilmesi teklifi, Plan-Bütçe, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'na havale edildi.

'MERSİN'DE KİMSE MAĞDUR OLMASIN'

Evsel katı atık ücret tarifesi teklifinin de görüşüldüğü mecliste Başkan Kocamaz, hükümetin herhangi bir değişiklik yapmadığı takdirde bu uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe gireceğinin altını çizerek, "Bizim Mersin'deki belediyeler olarak hazır olmamız gerekiyor. Bu tarifelerin neye göre belirleneceği çok tartışılıyor. Ben Mersin'de herkes için gerekli tek bir tarife olsun ve Mersin'de kimse mağdur olmasın istiyorum. O yüzden bu konuyu belediyelerimizin detaylı şekilde incelemesi taraftarıyım ve bir an önce bu konu ile ilgili belediyelerin tekliflerini rapor halinde sunmalarını bekliyorum." dedi.

29 Ocak 2015 tarihinde ihalesi yapılan ve bazı aksaklıkların yaşandığı Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili sözleşmenin 16 Aralık 2015 tarihinde imzalanarak, inşaat çalışmalarının bir an önce başlayacağı müjdesini veren Başkan Kocamaz, "Yapılan ihalenin onaylanması bir yıl sürdü. Bu zaman kaybının yaşanması yüzünden hem vatandaşımız hem de biz müteessir olduk. Neyse ki yarın sözleşmemizi imzalayacağız. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi çevreye verilen zararı en aza indirerek, Mezitli'de oturan vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir çevre sunma yolunda katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Mersin'de vatandaşlar ekmeği 40 kuruş ucuz yiyecek

Mersin'de vatandaşlar ekmeği 40 kuruş ucuz yiyecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim