• BIST 9564.85
  • Altın 2489.343
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.8758
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Mersin’de ’Şifa Niyetine’ Semineri

Mersin’de ’Şifa Niyetine’ Semineri
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Şifa Niyetine" seminerinde, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında çalışmaları ile tanınan Prof.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Şifa Niyetine" seminerinde, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Cihan Aksoy ile Türkiye'nin önde gelen program sunucularından Zahide Yetiş, vatandaşları çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen seminere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Hasan Gökbel ve Hasan Celal Taş'ın yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlginin yoğun olduğu seminerde, Prof. Dr. Cihan Aksoy, "Tıbbın Tarihsel Gelişimi ve Manuel Tıp Nedir" gibi konu başlıklarını vatandaşlar ile paylaştı. Aksoy, manuel tıbbın el ile hastayı muayene etmek olduğuna ve bu yöntemle birçok hastalığın tedavi edilebileceğine dikkat çekti.

Her insanın yapısının farklı olduğuna da değinen Aksoy, "Her insanın vücut yapısı ve çalışması farklıdır. Size zeytinyağı yarayabilirken içerdiği maddelerden kaynaklı benim vücudumda zarara yol açabilir. Bu yüzden herkese uygulanacak tedavi yöntemi de farklı olmalıdır" dedi. Aksoy, katılımcıların merak ettiği soruları da yanıtladı.

Zahide Yetiş ise "Duygusal Açlık ve Gerçek Açlık, Hayatın İçinde Karşılaştığımız Zorluklar, Mutlu Evliliğin Sırrı" konularında dinleyenleri bilgilendirdi. Kendi hayatından kesitleri de katılımcılar ile paylaşan Zahide Yetiş, "Hayat bir gündür o da bugündür" sözünün unutulmadan yaşanması gerektiğini belirtti. İnsanların aynaya bakmasının önemine de değinen Yetiş, "Aynaya bakın ve kendinizi görün. Gülümseyerek ve sevgi ile aynaya bakın" diye konuştu.

Seminerde duygusal açlığın aniden çıktığına ve gerçek açlık olmadığına vurgu yapan Yetiş, bu açlığın insanları kalorisi yüksek yiyeceklere yönelttiğini ve suçluluk duygusu yarattığını ifade etti. Gerçek açlıkta ise insanların açlıklarını bastırabildiğini ve sadece karnını doyurduğunu söyledi.

Prof. Dr. Cihan Aksoy ile birlikte izleyenlerden seçtikleri iki vatandaş ile "Gülme ve İyi Hissetme" deneyini gerçekleştiren Zahide Yetiş, kişinin kendisine iyi cümleler sarf ettiği zaman vücudunun direnç kazandığını, kötü cümlelerde ise direncin düştüğünü belirtti. Aksoy ise vücudun kendini koruma sisteminin kişinin mutluluğu ile doğru orantılı olduğundan bahsederek, kişinin kendisi ile barışık olmasının hastalıkları yenmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Prof. Dr. Cihan Aksoy ve Zahide Yetiş'i Mersin'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ve seminere olan yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Seminer sonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Hasan Gökbel ve Hasan Celal Taş, Aksoy ve Yetiş'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adına plaket ve çiçek verdi.

Mersin’de ’Şifa Niyetine’ Semineri

Mersin’de ’Şifa Niyetine’ Semineri

Mersin’de ’Şifa Niyetine’ Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim