• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Mersin’de Ramazan etkinlikleri fetih kutlamasıyla renklendi

Mersin’de Ramazan etkinlikleri fetih kutlamasıyla renklendi
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam düzenlenen 4. Ramazan etkinlikleri, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü kutlamaları...

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam düzenlenen 4. Ramazan etkinlikleri, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü kutlamaları ile birleştirilerek renklendirildi.

İstanbul'un fethinin 564. yıldönümü kutlamaları münasebetiyle Atatürk Caddesinden başlayarak Ulu Camii önünde son bulan ve Mehter Takımı eşliğinde yapılan Fetih yürüyüşüne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.

İftar öncesi gerçekleştirilen ve Akdeniz Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Mersin Atlı Okçuluk ve Geleneksel Okçuluk Derneği ile Tarsus Kutalmışoğlu Geleneksel Okçuluk Derneği'nden katılan okçular gösteriye renk kattı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayının birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı özelliğine vurgu yaptı. İstanbul'un fethinin 564. yılını kutlayarak konuşmasına devam eden Başkan Kocamaz, "Allah'a binlerce şükürler olsun ki, bizleri Türk ve Müslüman olarak yaratmış. Aziz Peygamberimizin de belirttiği gibi Türk milletine adeta özel bir görev vermiş. Peygamberimiz, "İstanbul'u fetheden asker ne güzel asker, İstanbul'u fetheden komutan ne güzel komutandır" diyerek, bugünlere ışık tutmuş. İstanbul'u 564 yıldır Türk yurdu yapan bütün ecdadımıza, başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere saygılarımızı sunuyoruz ve onlara Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır"

Türk milletinin gittiği her yere barış, adalet, hukuk ve hakkaniyet götürdüğünü, inanç ve köken ayrımı yapmadan herkesi Allah'ın bir emaneti olarak gördüğünü kaydeden Kocamaz, "Müslüman olduğumuz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olduğumuz için gerçekten onurluyuz, gururluyuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Bu al bayrağın altında yaşayan, hür ve bağımsız olarak birlik içinde yaşamak isteyen herkes başımızın tacıdır" diye konuştu.

Orta Asya'dan bugünlere gelinceye kadar Türk milletinin dâhili ve harici düşmanlarının olduğunu belirten Kocamaz, "Türk milleti aziz duruşuyla ve ortak payda devlet, bayrak, millet ve ülkenin geleceği anlayışıyla bir araya geldiği için bugünlere gelinceye kadar birçok badireler atlatmasına rağmen ayakları üzerinde dimdik durmuştur. Bunun en önemli göstergesi, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden,

köken ayrımı yapmadan herkesin birlikte mücadele etmesidir" ifadelerini kullandı.

İftar öncesi alanı dolduran vatandaşlar, Ahmet Coşkun tarafından hazırlanan "Ahmet Coşkun ile biz Türkiye'yiz" adlı şiir dinletisi ile buluşurken, sonrasında gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilaveti ile iftarı karşıladı. Ezanın okunması ile Ulu Camii Meydanında kurulan iftar sofraları sayesinde birbirini tanımayan binlerce insan bir araya gelerek orucunu açtı. Yapılan iftar yemeği duası sonrası iftarlarını yapan vatandaşlar, Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen geleneksel Ramazan eğlenceleri ve feshane alanı etkinlikleri ile geceye devam etti.

Mersin’de Ramazan etkinlikleri fetih kutlamasıyla renklendi

Mersin’de Ramazan etkinlikleri fetih kutlamasıyla renklendi

Mersin’de Ramazan etkinlikleri fetih kutlamasıyla renklendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim