• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Mersin'de Özgecan Aslan Anaokulu açıldı

Mersin'de Özgecan Aslan Anaokulu açıldı
Mersin'de Özgecan Aslan Anaokulu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Sanatçı Gülben Ergen'in katılımıyla açıldı.

Özgecan Aslan Anaokulu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Sanatçı Gülben Ergen’in katılımıyla Yakaköy’de açıldı. 

Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan, Özgecan Aslan’ın adı verilen 100 öğrenci kapasiteli anaokulunun açılışına Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Gülben Ergen’in yanı sıra Özgecan Aslan’ın Babası Mehmet Aslan, Annesi Songül Aslan, kardeşleri Beste ve Barış Ali, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Kaymakamı Raif Özener, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak yaptığı konuşmada çocukların iyi yetişmesinin ve kaliteli eğitim almasının ülkemizin geleceğinin aydınlık olmasında çok büyük rol oynadığını vurguladı. 

Çakacak, “Ailede başlayıp hayatın her aşamasında devam eden eğitim; sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmanın temelidir. Çocuklarımıza hayata başladıkları andan itibaren ilk olarak sevgiyi öğretmeliyiz. Çünkü hayata sevgi penceresinden bakan insan bir başkasına kötülük düşünmez.  Özgecan’ın adı bundan sonra böyle güzel tesislerde sevgiyle yaşayacak” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Dernek Başkanı Ergen de, çocukların okul öncesi eğitime katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını, bugüne kadar 25 anaokulu yaptırdıklarını ve Özgecan’ın adı verilen okulun 26. anaokulu olduğunu belirtti.

Ergen, “Edep, vicdan ve merhamet en önemli insani özelliklerdir. Amacımız ve hedefimiz çocuklarımızın aileden aldıkları eğitimin yanı sıra okul öncesinde de iyi ve kaliteli eğitim almalarını sağlamaktır. Mersin’in çiçeği, annesinin gözbebeği Özgecan’ın adı bundan sonra bu okulda yaşayacak. Onların yaşadığı acıyı tarif ya da telafi etmenin imkânı yok. Bu okul vesilesiyle Özgecan’ın adının yaşayacağını bilmek belki acılarını bir nebze olsun azaltır. Okulumuzun yapımında emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak, ailenin yaptıracağı Özgecan Aslan Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımına destek vermek için herkesi bağış yapmaya davet etti.

Konuşmalar sonrasında Özgecan Aslan Anaokulu öğrencileri minik bir dans gösterisi sundu. 
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen ve Başkan Yardımcısı Elvan Oktar’a plaket vermesinin ardından Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Gülben Ergen kurdeleyi birlikte keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. 

Ergen ve Özgecan’ın ailesiyle birlikte okulu gezen Mersin Valisi Özdemir Çakacak çocuklarla yakından ilgilendi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim