• BIST 9530.47
  • Altın 2471.662
  • Dolar 32.4652
  • Euro 34.6889
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Mersin'de ihtiyaç sahiplerine 'dosteli' uzanacak

Mersin'de ihtiyaç sahiplerine 'dosteli' uzanacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi insanlar için "Dosteli Market Projesi" hayata geçirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi insanlar için "Dosteli Market Projesi" hayata geçirildi.

İhtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarının karşılanacağı Dosteli Market, ilk etapta 300 metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Markette 26 çeşit gıda ve temizlik ürünü ile 28 çeşit tekstil ürünü yer alacak. Ayrıca hayırseverler Dosteli Market'e bağış yaparak, yaptıkları bağışı vergilerinden düşebilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyim, temizlik malzemesi sağlayacak "Dosteli Market'te incelemelerde bulundu.

İlerleyen günlerde hizmete girecek Dosteli Market ile sosyal sorumluluk projelerinden bir yenisini daha hayata geçirmek üzere olduklarını belirten Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlamlı hizmeti, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunacak olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Dosteli Market Projesi'nin alışılagelmiş yardım faaliyetlerinin dışında yeni bir konsept ve yenilikçi bir hizmet modeli olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, "Projede daha önce sadece kamu kurumları eliyle yapılan yardımlara hayırseverlerin desteği için teşvikte bulunulmuş, yenilikçilik ve şeffaflık anlayışıyla tabiri caiz ise zenginden alıp fakire verme modeli benimsenmiştir. Bu proje, yasalarımızda belirtilen önü açık bir mecrayı canlandırıp farklı bir bakış açısıyla sosyal dengeyi sağlayan bir terazi niteliğindedir. Bir taraftan Türkiye'nin neresinde olursa olsun tüm ticari işletme sahiplerine ulaşmayı hedeflerken, diğer taraftan da kentimizdeki tüm muhtaçlara ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Dar gelirli vatandaşlar, aileleri ile birlikte Dosteli Market'e gelerek ihtiyaçları olan giyim, gıda ve temizlik malzemelerini temin edebileceğini anlatan Kocamaz, "Sosyal Doku ve Yoksulluk Haritası çalışmalarımız ile adil bir şekilde belirlenen ihtiyaç sahiplerine kartlar vereceğiz. Bu kartlar ile vatandaşlarımız Dosteli Market'ten ihtiyaçları kadar alışveriş yapabilecek. Dosteli Market, parası olana değil, sadece ihtiyacı olana açık bir market olacak." şeklinde konuştu.

Mersin'de ihtiyaç sahiplerine 'dosteli' uzanacak

Mersin'de ihtiyaç sahiplerine 'dosteli' uzanacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim