• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Mersin’de İhtiyaç Sahipleri ’Dosteli’ Uzanacak

Mersin’de İhtiyaç Sahipleri ’Dosteli’ Uzanacak
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Sosyal Doku ve Yoksulluk Haritası" çalışmaları ile adil bir şekilde belirlenen ihtiyaç sahiplerine...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Sosyal Doku ve Yoksulluk Haritası" çalışmaları ile adil bir şekilde belirlenen ihtiyaç sahiplerine kart vereceklerini belirterek, "Bu kartlar ile vatandaşlarımız "Dosteli Market'ten ihtiyaçları kadar alışveriş yapabilecek. Dosteli Market, parası olana değil, sadece ihtiyacı olana açık bir market olacak" dedi.

Kocamaz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyim, temizlik malzemesi sağlayacak ve yakın zamanda hizmete girecek olan "Dosteli Market'te incelemelerde bulundu. Yakın tarihte hizmete girecek olan Dosteli Market ile sosyal sorumluluk projelerinden bir yenisini daha hayata geçirmek üzere olduklarını belirten Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlamlı hizmeti, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Dosteli Market Projesi'nin, alışılagelmiş yardım faaliyetlerinin dışında yeni bir konsept ve yenilikçi bir hizmet modeli olduğunu dile getiren Kocamaz, "Projede daha önce sadece kamu kurumları eliyle yapılan yardımlara hayırseverlerin desteği için teşvikte bulunulmuş, yenilikçilik ve şeffaflık anlayışıyla tabiri caiz ise zenginden alıp fakire verme modeli benimsenmiştir. Bu proje, yasalarımızda belirtilen önü açık bir mecrayı canlandırıp, farklı bir bakış açısıyla sosyal dengeyi sağlayan bir terazi niteliğindedir. Bir taraftan Türkiye'nin neresinde olursa olsun tüm ticari işletme sahiplerine ulaşmayı hedeflerken, diğer taraftan da kentimizdeki tüm muhtaçlara ulaşmayı hedefliyoruz. Dar gelirli vatandaşlar, aileleri ile birlikte Dosteli Market'e gelerek ihtiyaçları olan giyim, gıda ve temizlik malzemelerini buradan temin edebilecekler. "Sosyal Doku ve Yoksulluk Haritası" çalışmalarımız ile adil bir şekilde belirlenen ihtiyaç sahiplerine kartlar vereceğiz. Bu kartlar ile vatandaşlarımız Dosteli Market'ten ihtiyaçları kadar alışveriş yapabilecek. Dosteli Market, parası olana değil, sadece ihtiyacı olana açık bir market olacak" diye konuştu.

Dosteli Market Projesi, Mersin'de ikamet eden ve ikamet ettiği yer itibarıyla hemşehrilik bağı ile bir birine bağlı, yardıma muhtaç vatandaşlara modern çağın niteliklerine yakışır şekilde destek olmak üzerine kuruldu. Proje, Mersin'de ikamet eden ihtiyaç sahibi kesimlerin yaşam kalitelerini arttırmak, sosyal yardım ve sosyal hizmet üniteleri kurarak, insan onuruna yakışır şekilde sosyal yardım hizmetlerini sunmak, sosyal dayanışmayı ön planda tutarak Mersinlilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir hizmet modeli olarak geliştirildi.

İhtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarının karşılanacağı Dosteli Market, ilk etapta 300 metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Markette 26 çeşit gıda ve temizlik ürünü ile 28 çeşit tekstil ürünü yer alacak. Ayrıca hayırseverler Dosteli Market'e bağış yaparak, yaptıkları bağışı vergilerinden düşebilecek.

Mersin’de İhtiyaç Sahipleri ’Dosteli’ Uzanacak

Mersin’de İhtiyaç Sahipleri ’Dosteli’ Uzanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim