• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Mersin'de esnaf yeni site istiyor

Mersin'de esnaf yeni site istiyor
SS Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, şehrin yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu belirtti.

SS Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, şehrin yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu belirtti. Toroslar ilçesinde 2 bin dönümlük alanın sanayi sitesi alanı olarak onaylandığını söyleyen Yelkovan, kent içinde gürültü ve görüntü kirliliğine neden olan esnafın kent dışına çıkarılması için Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli adımı bir an önce atmasını istedi.

Yelkovan, yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan'la görüşerek yeni site için destek aldıklarını ifade etti. Toroslar ilçesinden 2 bin dönümlük arazinin zirai alanda sanayi arazisine çevrildiğini ve buranın sanayi sitesi alanı olarak onaylandığı bilgisini veren Yelkovan, iki yıl ödemesiz kredi desteği istedi.

"ESNAFIN PARASI YOK"

Alanın "Mersin Büyükşehir Belediyesi Toroslar İlçesi Öneri İhtisas Küçük Sanayi Alanı Kullanım Yapısı" olarak parsel parsel işaretlendiğini anlatan Yelkovan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yeşil alanlar, dokunulmasın diye ayrı tutuldu. Vali Özdemir Çakacak'ın da çabaları ile zirai alandan çıkarıldı. Burada çalışmamıza destek istiyoruz. Esnafın parası yok. Bize 2 yıl ödemesiz kredi çıkarmalarını istiyoruz. Bu kredi için Halk Bankası Genel Müdürlüğü'ne müracaatımızın olduğunu söyledik. Bu çıkartıldığı zaman biz malzemeleri alır, inşaata başlarız. Geri dönüşünü sağlarız. Yer devletin değil."

Sanayi sitesinin kurulması çabalarının Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan önce başladığı bilgisini paylaşan Yelkovan, "Biz Macit Özcan zamanından beri uğraşıyoruz. Sayın Kocamaz haklı olarak daha büyük olmasını istiyor. Biz de buna karşı değiliz. Yeri büyütebiliyorsanız büyütün. Bizim yerimizi de es geçmeyin." ifadesini kullandı.

"MERSİN'E BİR SANAYİ SİTESİ GEREKLİ"

Büyükşehir Belediyesi'nin 4 bin 500'e çıkarmak istediğini, ancak yapılan çalışmalarda kendilerinden görüş almadığını kaydeden Yelkovan, şöyle devam etti: "Biz sanayi sitesi kurulması için yıllardır mücadelesini veriyoruz. Büyükşehir ayrı mücadele başlattı. Ortak bir zemin bulalım. Mersin için bir uğraş veriyoruz. Mersin'e bir sanayi sitesi gerekli. Hem de 150 yıl hizmet edecek bir sanayi sitesine ihtiyacımız var. 26,5 dönüm arazi satın aldık. Ama devamını getiremedik. Bugün kredi kullanmak istememizin sebebi ise o sanayi arazisi olan yerleri vatandaşlarımızdan almak. Orası Bakanlık tarafından sanayi sitesi olarak belirlendi. Yerler şahsa ait, devletin değil. Bunu Başbakan Yardımcımız Elvan'a da anlattık. Paramızla şahıslardan satın alıyoruz. Bunun için kredi talebinde bulunuyorum."

Toroslar Sanayi Sitesi'ni eski başkan Mustafa Demirci zamanında satın alarak kendilerinin kurduğunu anlatan Yelkovan, Büyükşehir Belediyesi'nin oradaki projelerine karşı olmadıklarını, ancak önlerinin de kesilmesini istemediklerini dile getirdi.

"GÜRÜLTÜ VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ İSTEMİYORUZ"

Başkan Sabit Yelkovan, Toroslar'a kurulacak sanayi sitesinii kente kazandıracaklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Branş sanayi siteleri kuruyoruz. Madeni Sanatkarlar Odası olarak 400-500 dükkana ihtiyacım var. Mobilyacıların ihtiyacı var. Biz artık kentin içinde gürültü ve görüntü kirliliği yaratan hiçbir esnaf olmasını istemiyoruz. Burası Büyükşehir mi küçük şehir mi? Önce onu ayırt etmemiz lazım. İhsaniye Mahallesi ile bir çatışma halindeyiz. Esnafın çıkmasını istiyor. Esnaf nereye çıkacak? Oradan çıkınca başka semte gidecek. Belediye bunlara bir yer göstermiyor. Bakanlık 100 dönüme tamamlayıp, proje getirmemizi istiyor. Şimdi biz 100 dönüme tamamlamak için mücadele ediyoruz. Halk Bankası bize krediyi çıkarırsa biz bu işi çözeriz. Bize gereken kredi 15 milyon. Bizim bir başlangıç yapmamız gerekiyor."

"PLANDA BİR AN ÖNCE İŞARETLENSİN"

Büyükşehir Belediyesi'nin sanayi alanı olarak belirlenen yerdeki alanlara Maliye'de belirlenen rayiç bedel üzerinden şerh koymasını isteyen Yelkovan, rantın önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Esnafın parası ile alınan ve Bakanlığın da sanayi sitesi olarak kabul ettiği alanın 1/500 ölçekli planda bir an önce işaretlenmesi gerektiğine dikkat çeken Yelkovan, "3 -4 yıldır biz bununla uğraşıyoruz. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Orası Toprak Koruma Kurulu'nda zirai alandan çıkarıldı. Orada yeşil alana dokunulmayacak. Alan parsel parsel işaretlendi, yeşil alan korundu. Herkes partisini bir tarafına bırakıp kent için çalışmalı. Kimse kimsenin önünde engel olmamalı." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim