• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Mersin’de Engelli Bireyler İçin Çalışmalar Sürüyor

Mersin’de Engelli Bireyler İçin Çalışmalar Sürüyor
Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından "Erasmus+ Programı" kapsamında fonlanan ve Mersin...

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından "Erasmus+ Programı" kapsamında fonlanan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de iştirakçi olarak yer aldığı "Uluslararası Ortaklık Kurma Semineri', EBAGEM Engeli Olan Bireyler ve Aileleri Gelişim Merkezi'nin ev sahipliğinde Mersin'de gerçekleştiriliyor.

Seminer Almanya, Hollanda, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Romanya ve Türkiye'den toplam 26 engeli olan birey ve aileleri ile sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra EBAGEM Başkanı Başak Ayda Serin, EBAGEM kurucu üyeleri Zeliha Eldem, Müzeyyen Eldem, Engür Kurtoğlu ve Ümid Tekbaş'ın katılımı ile yapılıyor.

22-29 Şubat tarihlerindeki seminerin dördüncü gününde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından belediyenin, Mersin genelinde engelli vatandaşlara yönelik yapmış olduğu hizmetler ve hayata geçireceği projelerin sunumunu yapıldı. Sunumda aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Mersin'de yaşayan engelli bireyleri güçlendiren, onların sosyal ve ekonomik hayata aktif olarak katılımlarını hedefleyen projelerine de değinildi.

Sunum sonunda EBAGEM başkanı tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a engelliler için göstermiş olduğu duyarlılık ve hizmetlerden dolayı plaket verildi.

Ülkemizde Ulusal Ajans'ın yürüttüğü Erasmus+ Programı altında yer alan AGH Avrupa Gönüllü Hizmeti; öğrenim durumlarına bakılmaksızın 17-30 yaş arası tüm gençlerin yurtdışında sosyal bir projede gönüllü olarak çalışmalarına olanak tanıyor. Bir hafta devam edecek olan bu proje ile Mersin'de ikamet eden ve engeli olan gençlerin de Avrupa Gönüllü Hizmetine gönüllü olarak katılıp yurtdışına gitmeleri hedefleniyor.

Mersin’de Engelli Bireyler İçin Çalışmalar Sürüyor

Mersin’de Engelli Bireyler İçin Çalışmalar Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim