• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Mersin’de eğitimciler İzmir’de okul müdürünün öldürülmesine tepki gösterdi

Mersin’de eğitimciler İzmir’de okul müdürünün öldürülmesine tepki gösterdi
Türk Eğitim-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanlığı üyeleri, geçen hafta İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir lisede iki öğrencinin okul müdürünü pompalı...

Türk Eğitim-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanlığı üyeleri, geçen hafta İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir lisede iki öğrencinin okul müdürünü pompalı tüfekle öldürmesini protesto etti.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) bir araya gelen eğitimciler, okul müdürünün öldürülmesine tepki gösterdi. Burada grup adına açıklama yapan Şube Başkanı Metin Ercan, öğretmenlerin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve canına kast eden şiddet vakalarının artık eğitimcilerinin hayatındaki en büyük problem olduğunu söyledi. Son dönemde eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının arttığını kaydeden Ercan, "Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabi ki olumlu buluyoruz. Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlenmeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlenmelerinin alınması gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının arttırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır" dedi.

Şiddet konusunda gerekli yasal mevzuatında yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ercan, "Tabi şu husus da gözden kaçmamalı. Biz öğretmenler, öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. İzmir'deki gibi münferit hadiseler üzerinden öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin. Buradan ailelere de sesleniyoruz. Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onlara daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Sizden tek arzumuz, öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır. Unutmayalım, öğretmene sahip çıkmak geleceğinize sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim