• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Mersin’de ’Cennet Köşesi Projesi’

Mersin’de ’Cennet Köşesi Projesi’
Mersin'de Yenişehir Kaymakamlığı'nca yürütülen "Cennet Köşesi Projesi" kapsamında, 6 okul zenginleştirilmiş kütüphaneye (z kütüphane) kavuştu.

Mersin'de Yenişehir Kaymakamlığı'nca yürütülen "Cennet Köşesi Projesi" kapsamında, 6 okul zenginleştirilmiş kütüphaneye (z kütüphane) kavuştu.

Yenişehir İlkokulu'nda gerçekleşen toplu açılış töreninde Cumhuriyet İlkokulu, Yenişehir İlkokulu, Perşembe Vakfı Ortaokulu, Namık Kemal Ortaokulu, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'ndeki zenginleştirilmiş kütüphanelerin açılışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Eğitime yapılan yatırım, insanımıza ve ülkemizin geleceğine yapılmış demektir. Bu bağlamda eğitime verilen hizmetin büyüğü küçüğü olmaz. Proje kapsamında 30 okula kazandırılacak olan "z kütüphaneleri', eğitime gönül vermiş hayırsever vatandaşlarımızın da önemli desteğiyle hayata geçiriliyor. Projede emeği geçen herkese, özellikle hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kitap okumanın genel kültürü ve bilgi birikimini zenginleştirdiğini, bunun da insanın perspektifini geliştirerek bakış açısını genişlettiğini kaydeden Çakacak, "Her şeyin başı okumaktır. Uluslararası platformda güçlü ve tanınmış bir ülke olmak ve refah içerisinde yaşamak istiyorsak eğitime önem vermeli, çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Her zaman söylediğim gibi Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Büyük ve güçlü devletlerin çocukları büyük düşünür, büyük hayaller ve idealler peşinde koşar. Hayalleri büyük olan çocukların da gelecekleri büyük olur. Ülkemizin ve çocuklarımızın büyük ve güçlü bir geleceğe ulaşmasını istiyorsak bilgi ve eğitime önem vermeli, çocuklarımızı çok iyi eğitmeliyiz" diye konuştu.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan ise amacı okullarda teknolojik altyapılı kütüphaneler oluşturmak olan proje kapsamında, 30 okula zenginleştirilmiş kütüphane kazandırmayı amaçladıklarını ifade ederek, 2016 yılının haziran ayında projeyi tamamlamayı planladıklarını vurguladı. Özarslan, "Valimiz Sayın Özdemir Çakacak'ın önderliğinde başladığımız projeye büyük bir motivasyonla devam ediyoruz. Bilgi en büyük kaynaktır. Bu kaynağa ulaşmak için de merak duygusunun uyandırılması gerekir. Çocuklarımızda merak duygusunu uyandırarak bilgiye kolaylıkla ulaşabilmeleri için tüm okullarımızı cennetten bir köşe haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Projenin tanıtıldığı sinevizyon gösteriminin ardından projeye maddi katkıda bulunan

hayırsever Hüseyin Kış, okumanın ve okuyan toplum olmanın önemine değinerek, buna benzer başka projelerde de üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından kütüphanelerin yapımına katkıda bulunan 4 hayırsevere teşekkür belgesi, 6 okul müdürüne de başarı belgesi verildi. 6 okulun zenginleştirilmiş kütüphanesinin toplu olarak Vali Çakacak tarafından açılmasının akabinde kütüphane gezildi. Okulu gezerken öğretmenler ve öğrencilerle bol bol sohbet eden Çakacak, ayrıca Mezitli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında birinci olan öğrenci İlayda Ölmez'e de ışıklı küre hediye etti.

Törene Vali Özdemir Çakacak, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, il protokolü, okul müdürleri, öğretmenler ve hayırseverler katıldı.

Mersin’de ’Cennet Köşesi Projesi’

Mersin’de ’Cennet Köşesi Projesi’

Mersin’de ’Cennet Köşesi Projesi’

Mersin’de ’Cennet Köşesi Projesi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim