• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Mersin’de Binlerce Kişi ’Zafer Yürüyüşü’ne Katıldı

Mersin’de Binlerce Kişi ’Zafer Yürüyüşü’ne Katıldı
Toroslar Belediyesi tarafından Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Zafer Yürüyüşü',...

Toroslar Belediyesi tarafından Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Zafer Yürüyüşü', binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toroslar Kuvvai Milliye Anıtı önünden başlayan yürüyüş, Kuvvai Milliye Caddesi, Hastane Caddesi, Silifke Caddesi güzergahını takiben Mersin Cumhuriyet Alanı'nda son buldu. Sabah erken saatlerde Kuvvai Milliye Anıtı önünde toplanan vatandaşlara, Toroslar Belediyesi tarafından ballı süt ikramında bulunulurken, Türk bayrağı da dağıtıldı. 7'den 70'e binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşen yürüyüşe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye başkanları, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler, klasik araba ve motosiklet tutkunları da destek verdi.

Mehteran Takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüşe Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Ekibi de katılarak ayrı bir renk katarken, yürüyüşte ayrıca temsili Elif'in kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar'da tarihi yeniden canlandırdı.

Bu yıl 12. düzenlenen "Zafer Yürüyüşü'ne destek veren tüm Mersin halkına teşekkür eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yürüyüşle birlikte, tüm yurda Mersin'deki birlik ve beraberliğin en güzel mesajını bir kez daha verdiklerini belirtti. 12 yıl önce yaktıkları meşale ile halkın bayramını yeniden sahiplendiğini vurgulayan Başkan Tuna, bayramların halkın katılımı ile gerçekleştiğinde ne denli coşkulu geçtiğini gözler önüne serdiklerini kaydetti. Tuna, "Atalarımızı anmak ve onlara minnetlerimizi ifade etmek anlamında belki de en önemli organizasyonlardan bir tanesi. Vatandaşlarımız buraya gelip 5 kilometrelik kulvarda bayram coşkusunu yaşadılar. Bu güzelliği yaşatan, katılımları ile burayı şereflendiren ya da balkonlarından el sallayıp gönlünü veren bütün değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin’de Binlerce Kişi ’Zafer Yürüyüşü’ne Katıldı

Mersin’de Binlerce Kişi ’Zafer Yürüyüşü’ne Katıldı

Mersin’de Binlerce Kişi ’Zafer Yürüyüşü’ne Katıldı

Mersin’de Binlerce Kişi ’Zafer Yürüyüşü’ne Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim