• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Mersin’de, ‘Avukat Ölüm Tazminatını Vermedi’ İddiası

Mersin’de, ‘Avukat Ölüm Tazminatını Vermedi’ İddiası
Mersin'de 2006 yılında trafik kazasında ölen Yasin Yilmaz'ın ailesine sigorta şirketi tarafından ödenen 16 bin 663 lira ölüm tazminatının, ailenin avukatı...

Mersin'de 2006 yılında trafik kazasında ölen Yasin Yilmaz'ın ailesine sigorta şirketi tarafından ödenen 16 bin 663 lira ölüm tazminatının, ailenin avukatı F.A. tarafından kendilerine verilmediğini ileri süren ağabey Mustafa Yilmaz, avukat hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat F.A. iddiaları reddederken, hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan iddianame hazırlanarak Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mersin'de 2006 yılının Nisan ayında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Yasin Yilmaz'ın ailesi, o tarihte Mersin Barosu'na kayıtlı Avukat F.A. ile anlaşarak dava süreci başlattı. Kaza nedeniyle sigorta şirketi tarafından Yasin Yilmaz'ın ailesine ödenmesi gereken ölüm tazminatı, 10 yıl sonra bugün yeniden dava konusu oldu.

Yasin Yilmaz'ın ağabeyi Mustafa Yilmaz, İHA'ya yaptığı açıklamada, kardeşinin ölüm tazminatının Av. F.A. tarafından kendilerine verilmediğini iddia etti. Kardeşinin vefatının ardından babası Orhan Yilmaz'ın, dava sürecini takip etmesi için Avukat F.A. ile anlaştığını aktaran Yılmaz, "2006'nın Nisan ayında kardeşim trafik kazasında vefat etti. Babam, vefat nedeniyle adli süreçleri takip etmesi için Avukat F.A. ile anlaştı. Babam 2013'te vefat etti. Kardeşimin davası ise 10 yıldır Mersin 5. İş Mahkemesi'nde sürüyor. Kazadan birkaç ay sonra avukat babamı çağırıyor ve karşı taraftaki aracın sigortasından ödenen paranın az olduğunu, bu nedenle almayarak geri sigorta şirketine iade ettiğini ve itiraz edeceğini söylüyor. Babamın ölümünden sonra bu beyan bize doğru gelmedi. Ben araştırdım ve sigorta şirketinden ödenen 16 bin 663 TL'nin kardeşimin vefatından 3 ay sonra 19 Temmuz 2006'da EFT yoluyla avukatın hesabına yatırıldığını ve bu hesaptan çekildiğini tespit ettim. Yani ortada itiraz falan yok. Bu çok zoruma gitti. 2014'ün 7. ayında kendisini telefonla aradım ve parayı sordum. Bana, "Evet yarısını baban bana verdi ücret olarak, yarısını da babana verdim" dedi. "Elinizde belge var mı?" dedim. "Elimde herhangi bir belge yok" dedi. Beni ölmüş babanın üzerinden para kazanmaya çalışıyorsun diye suçladı" dedi.

Bunun üzerine 21 Ağustos 2014'te avukat hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na geriye dönük suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Yilmaz, "Avukat F.A. savcılığa verdiği beyanda ise paranın tamamını verdiğini iddia ediyor ama delil yok elinde. Kendisi de ispat edemiyor. Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni alındı ve hakkında iddianame hazırlandı. Şu anda da Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açıldı" diye konuştu.

AVUKAT İDDİALARI REDDETTİ

Avukat F.A. ise İHA'ya yaptığı açıklamada iddiaları reddederek, henüz açılmış bir dava olmadığını, hakkında hazırlanan iddianamenin Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'nde değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi. Söz konusu parayı, kazadan birkaç ay sonra henüz kazayla ilgili dava açılmadan önce sigorta şirketine başvurarak aldığını ve Baba Orhan Yilmaz'a verdiğini belirten F.A., bunun Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim huzurunda da beyan edildiğini ve babanın kabul ettiğini anlattı. Elinde belgeler olduğunu, 8-7 yıl boyunca bu davayla uğraştığını ve hiç para almadığını dile getiren F.A., "Mustafa Yilmaz, babası öldükten sonra bana ulaştı. Önce karşı tarafla anlaştığını ve para alacağını söyledi. Ben de avukatlık ücretimi isteyince bana şantaj yaptı. Mustafa Yilmaz'ın iddiaları asılsızdır. Ben gerekli savunmalarımı da yaptım. Hakkımda dava ancak Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılır. Henüz bana bu yönde ulaşan bir belge ve dava numarası yok. Silifke Ağır Ceza Mahkemesi, bizim denetlendiğimiz yerdir ve şu anda iddianame oradadır. Mahkeme iddianameyi değerlendirerek dava açılıp açılmayacağına karar verecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim