• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Mersin’de 7’den 70’e herkes spor yaptı

Mersin’de 7’den 70’e herkes spor yaptı
Mersin'de, Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Koşabiliyorken Koş Projesi" kapsamında 7'den 70'e spor yapan yüzlerce kişi renkli görüntüler...

Mersin'de, Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Koşabiliyorken Koş Projesi" kapsamında 7'den 70'e spor yapan yüzlerce kişi renkli görüntüler oluşturdu.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Koşabiliyorken Koş Projesinin" açılış seremonisi Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun katılımıyla gerçekleşti. Proje kapsamında 7'den 70'e her yaştan insan Nevin Yanıt Atletizm Tesislerinde spor il müdürlüğü antrenörleri eşliğinde ücretsiz olarak spor yaptı. Yaşlısından gencine herkesin katıldığı ve bir çok branşın yapıldığı açılış seremonisinde konuşan Vali Su, spor aktivitelerinin hem ruhsal hem de fiziksel sağlık açısından önemli olduğunu belirterek, sporun hayatın en önemli parçası olması gerektiğini söyledi.

Bilgisayar, telefon gibi teknolojik aletlerin insanları sanal ortamda çok daha fazla tutmaya başladığını kaydeden Su, "Kendimizi bu sanal dünyadan kurtarmak ve rahatlatmak için mutlaka sporla uğraşmamız, bir spor dalıyla ilgilenmemiz gerekir. Bu çerçevede ilimizde gerçekten spor seven herkesin faydalanabileceği, her aktivitenin yapılabileceği spor imkanlarımız mevcut. Bu bakımdan ben tüm sporseverleri bu proje kapsamında spor yapmaya, sporla buluşmaya davet ediyorum. İnanıyorum ki bu güzel sporlarla meşgul olan herkesin hayatı daha da renklenecek ve hayata bakış açısı değişecek. Hem sağlığını koruyacak hem de hayatta daha dolu dolu yaşama imkanına kavuşmuş olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Su, her branştan sporcuları tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Vali Su, etkinliğe katılan minik bir sporcu ile bilek güreşi yaparken, badminton ve masa tenisi oynadı, ok fırlattı. Bir çok branşta katılımcılarla birlikte spor yapan Su, etkinliğe katılanlarla fotoğraf çektirdi. Seremoni, kortej yürüyüşünün ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim