• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Mersin'de 18 polis serbest bırakıldı

Mersin'de 18 polis serbest bırakıldı
Mersin'de yasadışı dinlemelere yönelik operasyonda gözaltına alınan 27 emniyet mensubundan 18'i mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan polislerden diğer 9'u da daha önce Savcılık talimatı ile Emniyet Müdürlüğü'nde serbest bırakılmıştı. Böylelikle operasyonla ilgili olarak gözetim altında tutulan polis memuru kalmadı. Serbest bırakıldıktan sonra Adliye önünde aileleri tarafından karşılanan Emniyet mensupları yasadışı hiçbir işlem yapmadıklarını, kendilerinden “GDO operasyonunun intikamının alınmak istendiğini” kaydetti. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yasa dışı dinlemelere karşı yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mersin eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali Çengelci ile Ali İhsan Kaya'nın da aralarında bulunduğu 18 istihbaratçı polis sabahın erken saatlerinde adliye sevk edildi. Cumhuriyet Savcıları tarafından ifadeleri alınan emniyet mensuplarından 10'u tutuklanma, 8'i ise adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gece yarısına kadar süren mahkeme sonunda bütün emniyet mensupları adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

‘VEREMEYECEK HESABIMIZ YOK’
Emniyet mensupları adliye önünde bekleyen yakınları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Dışarıdaki grup "Yiğitler burada, hırsızlar nerede" şeklinde sloganlar attı. Burada açıklama yapan Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci, iki gün önce hesap vermeye geldiklerini ve hesaplarını verdiklerini söyledi. Veremeyecek hesabımız yok dediklerini hatırlatan Çengelci, " Bugün buradayız, hesabımızı verdik. Yolumuza devam edeceğiz. Tabii ki sevinmiyoruz. İstanbul 'daki arkadaşlarımız cezaevinde olduğu sürece bizim sevinmemiz mümkün değil. İnşallah onlar da özgürlüklerine kavuştuğu gün bizim için sevinç olacak” dedi. 

‘BAŞIMIZ DİK, HİÇBİR YANLIŞ YAPMADIK’
Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İnsan Kaya ise, "Yalan haberlerle, iftiralarla, isnatlarla, gerçek dışı böyle iddialarla bir yere kadar yapıyorsunuz. Birileri zulüm yapmaya çalışıyor. Hiç problem değil, Biz bulunduğumuz noktadan memnunuz. Şu an bulunduğu halden de memnunuz. Çünkü başımız dik, çünkü hiç bir yanlış yapmadık. Bu bir algı çalışmasıydı. Bu kadar yapıldı” şeklinde konuştu. 

‘GDO OPERASYONUNUN İNTİKAMI ALINIYOR’
Komiser İlyas Avcı ise istihbaratçılara yapılan operasyonun temelini müfettiş raporlarının oluşturduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Tekrar ve tekrar söylüyorum bunlarla ilgili davacı da olduk. Mersin'de neden yapıldığı, diğer illerde de bu istihbaratçılara yönelik operasyonlarda arkadaşlar serbest kaldı. Burada serbest kalacağı aşikardı neden Mersin'de yapıldı. Bu ilde GDO operasyonu yapıldı. GDO operasyonunun intikamı alınıyor. Birileri GDO operasyonu ile ilgili bazı bilgileri imha etmeye çalışıyor. Onların takipçisi olacağız. Kapatamayacaksınız, bu milleti zehirleyemeyeceksiniz. Birileri de size hesap soracaklar. Bugün değilse bile yarın mutlaka bunun hesabı sorulacak.” 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim