• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Mersin’de 1 Mayıs Kutlamalarında Anlaşma Sağlandı

Mersin’de 1 Mayıs Kutlamalarında Anlaşma Sağlandı
Mersin'de 1 Mayıs kutlamalarında anlaşma sağlandı. Emekçiler, 1 Mayıs'ı Mersin Valiliği'nin isteği doğrultusunda yürüyüşsüz kutlamayı kabul ederken,...

Mersin'de 1 Mayıs kutlamalarında anlaşma sağlandı. Emekçiler, 1 Mayıs'ı Mersin Valiliği'nin isteği doğrultusunda yürüyüşsüz kutlamayı kabul ederken, Valilik de emekçilerin Cumhuriyet Meydanı talebine izin verdi.

Mersin'de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları ile ilgili anlaşmazlığa düşen emek örgütleri ile Mersin Valiliği, 1 Mayıs'a 3 gün kala uzlaştı. Valiliğin, kutlamaların yürüyüşsüz olarak Tevfik Sırrı Gür Stadı önündeki alanda yapılmasını isterken, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu istasyon alanından yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yapma konusunda ısrar etmişti. Emek örgütleri, son dönemde ülkede yaşanan terör olaylarını da göz önüne alarak yürüyüşsüz kutlamayı kabul etti. Valilik de emekçilerin talebine "evet" diyerek Cumhuriyet Meydanı'nı kutlamalara açtı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü birimleriyle aldıkları ortak kararı, öğle saatinde Özgür Çocuk Parkı'nda yaptıkları açıklamayla duyurdu. Grup adına açıklamayı, 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve Yol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı İrfan Gültekin yaptı. Konuşmasına "1 Mayıs'ta alanlardayız" diyerek başlayan Gültekin, bu yıl işçinin, emekçinin bayramı olan 1 Mayıs'ı, kurumlarından toplu halde Cumhuriyet Meydanı'na giderek kutlamak için izin alabildiklerini söyledi. Mersin Valiliği'ne 1 Mayıs kutlamaları için 13 Nisan 2016 tarihinde başvuru yaptıklarını belirten Gültekin, "O günden bugüne kadar emniyet ve Valilik ile yaptığımız görüşmelerimizde, uyum içinde ortak kararlar aldık" dedi.

Bu karara göre, emek örgütlerinin yürüyüşü iptal ettiğini, Valiliğin de Tevfik Sırrı Gür Stadı önünden vazgeçtiğini dile getiren Gültekin, "1 Mayıs'ımızı 25 yıldır kutladığımız gibi yine Cumhuriyet Meydanı'nda kutlayacağız. Cumhuriyet Meydanı'na tüm sendikalar ile diğer sivil toplum örgütleri o alanda toplanarak şenliğimizi güzel bir şekilde kutladıktan sonra dağılacağız. Herkes kendi kurumlarının önünde toplanabilir. Ancak yolları kapatmadan Cumhuriyet Meydanı'na gideceğiz. Ortak aldığımız kararlar var. Bu kararlara uymak zorundayız. Türkiye'deki bu seneki olumsuz olaylar nedeniyle bu 1 Mayıs'ı bu şekilde kutlamak zorunda kaldık. Biz de 1 Mayıs'ımızı yürüyüşsüz kutladığımız için üzgünüz" diye konuştu.

Emniyet yetkililerine de seslenen Gültekin, "Biz Cumhuriyet Meydanı'na girdiğimizde emniyet görevlileri güvenliğimizi alacak, biz de kendi güvenliğimizi kendi içimizde alacağız. İçimize farklı insanları sokmadan o alanda haykırarak günün anlamını konuşacağız. Biz hiçbir vakit işçi sınıfı, emekçiler günün anlamının dışına çıkmayacağız. Bu anlamda burada bir kez daha haykırıyorum, 1 Mayıs'ı 1 Mayıs gibi kutlayacağız. Saat 16.00'da kendi kurumlarımızın önünde toplanıp 17.00'de o alanda olacağız. Mustafa Özaslan 1 saat konser verecek, türkülerini söyleyecek. Saat 20.00'ye kadar da hem taleplerimizi dile getireceğiz hem eğleneceğiz. 1 Mayıs emekçiye, işçiye, köylüye, kadınımıza, esnafımıza hayırlı, uğurlu olsun. Hepinizi oraya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin’de 1 Mayıs Kutlamalarında Anlaşma Sağlandı

Mersin’de 1 Mayıs Kutlamalarında Anlaşma Sağlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim