• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Mersin Ve Adana İş Dünyasında Teröre Ortak Tepki

Mersin Ve Adana İş Dünyasında Teröre Ortak Tepki
Mersin ve Adana'daki oda ve borsa başkanları, ortak bir deklarasyon yayınlayarak, son zamanda artan terör eylemlerini lanetlediler.

Mersin ve Adana'daki oda ve borsa başkanları, ortak bir deklarasyon yayınlayarak, son zamanda artan terör eylemlerini lanetlediler.

Mersin ve Adana Oda ve Borsa Başkanları Ortak Toplantısı, Mersin'de yapıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, aralarında MTSO, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Mersin Deniz Ticaret Odası ile Mersin Ticaret Borsası başkanlarının da bulunduğu oda ve borsa başkanları, teröre karşı ortak bir deklarasyona imza attılar. Teröre ortak tepki verilen deklarasyonda, "Adana ve Mersin iş dünyası, teröre karşı mücadelede devleti ile omuz omuzadır" vurgusu yapıldı.

"Ülke olarak uzun süredir yaşadığımız; ancak, son zamanlarda çevre ülkelerdeki siyasal ve sosyal sorunların artması ile daha da hızlanan milletimize yönelik terör eylemlerini Adana ve Mersin Oda ve Borsaları olarak, bu iki kentin iş dünyası olarak lanetliyor ve kınıyoruz" denilen deklarasyonda, Adana ve Mersin'in, son terör olaylarında çok şehit verdiğine dikkat çekildi. Deklarasyonda, "Bu ateşin acısını derinden yaşadık. Ancak, her zaman aklı selim davrandık. TOBB'a bağlı oda ve borsalar olarak, barışı teşvik eden ama terörü lanetleyen bir duruş sergiledik. Evrensel insan haklarının ve demokrasinin gereklerine sonsuz evet ama şiddetle, terörle hak aramaya sonuna kadar hayır dedik" ifadeleri kullanıldı.

Son zamanlarda terör örgütleri tarafından emniyet kuvvetlerine ve vatandaşlara yönelik elim terör olaylarında hayatını kaybeden tüm vatandaşlara ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet, millete başsağlığı dilenen deklarasyonda, şunlar kaydedildi: "Bizler bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin parçalanmaz kardeşliği, demokrasi ve insan hakları adına her mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz. Ancak, söz konusu terör olduğunda, masum insanları korkakça öldürmek olduğunda, söz konusu ülkemizde dış destekli bir kaos yaratmak ve kardeşliğimiz darbe vurmak olduğunda, Adana ve Mersin iş dünyası her zaman olduğu gibi devletinin arkasında, gerektiğinde teröre karşı devletimizin yanında omuz omuza olacaktır. Bu topraklarda yaşayan Anadolu insanının binlerce yıllık kardeşliğiyle teröre karşı en güzel cevabı birbirine daha sıkı sarılarak vereceğine gönülden inanıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim