• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Mersin Valiliği’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Yemek

Mersin Valiliği’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Yemek
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit yakınları,...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri onuruna yemek verdi.

Mersin Valiliği tarafından organize edilen ve Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe, Vali Çakacak ve Eşi Kevser çakacak ev sahipliği yaparken, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Baki Şimşek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, askeri ve mülki erkan ile il protokolü de şehit yakınları, gaziler ve gazi ailelerini yalnız bırakmadı.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Çakacak, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleriyle bir aile ortamında bir arada bulunmaktan mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Çakacak, "Tarihin akışını değiştiren "Çanakkale Zaferi', tarihimiz ve bizler için önemli bir dönüm noktasıdır. O yıllara kadar üç kıtada hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu küçülmüş ve elinde toprak olarak sadece Anadolu kalmıştır. Ne acıdır ki, elimizde kalan Anadolu'yu bile bize çok görmüşlerdir. Türlü imkansızlıklar içerisinde kalan Anadolu'yu çok kolay bir şekilde işgal edebileceklerini düşünmüşlerdir. Ancak yüce milletimizin birlik, beraberlik içerisinde gösterdiği güçlü ve kararlı duruş sayesinde dünyanın en büyük orduları ve en güçlü donanmaları Çanakkale'de derslerini almışlardır. İşte o Çanakkale ruhu, Türk Milleti'nin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Atalarımız Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda binlerce şehit vererek, türlü imkansızlık ve yokluk içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurmuş ve bizlere emanet etmiştir" dedi.

"Bizim milletimiz gerekirse vatan toprağı için şehit verir, ancak vatanın bir karış toprağını dahi vermez" diyen Çakacak, şöyle devam etti: "Atalarımız, Çanakkale'de birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bugün de güvenlik güçlerimiz aynı ruhla mücadele vermektedir. Bu cennet vatanın güzel insanları, geçmişte dolduğu gibi bugün de oyuna gelmeyecek, sağduyusunu kaybetmeyecektir. Bu güzel ve cennet vatanı bizlere armağan eden şehitlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, onlara rahmet diliyor ve diyoruz ki, şartlar ne olursa olsun, şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatana sahip çıkacağız. Onlardan devraldığımız şanlı bayrağı dünya var oldukça dalgalandıracağız, emanetlerinin emin ellerde olduğunu göstereceğiz. Yeter ki, biz bir ve beraber olalım, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daima muhafaza edelim. Zira bizim en büyük gücümüz budur. Devletimizin, güvenlik güçlerimizin kararlı ve inançlı mücadelesi ile yüce milletimizin sağduyusu ve vakur duruşu her zaman her şeyin üstesinden gelecektir."

Yemeğin ardından Vali Çakacak, Eşi Kevser Çakacak ve beraberindekiler, şehit yakını, gaziler ve aileleriyle sohbet ederek yakından ilgilendiler.

Mersin Valiliği’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Yemek

Mersin Valiliği’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Yemek

Mersin Valiliği’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Yemek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim