• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 130. kuruluş yıldönümünü kutladı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 130. kuruluş yıldönümünü kutladı
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), düzenlediği baloyla 130. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), düzenlediği baloyla 130. kuruluş yıldönümünü kutladı. Divan Otel'deki baloya CHP milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle personeli katıldı. "Köklü Bir Geçmiş, Güçlü Bir Gelecek" isimli programda geçmiş dönem meclis başkanları, yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterlere plaket verildi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı konuşmada 1886'da dikilen küçük fidanın, bugün devasa bir çınar haline geldiğini söyledi. Mersin'in, genç bir şehir olmasına rağmen Türkiye'nin en eski ticaret odalarından birine sahip olduğunu vurguladı. 130 yılın deneyimi, kültürü, geleneği ve terbiyesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aşut, "Bu 130 yıl, bir kurumun kesintisiz devam eden varlığı, kent ekonomisine kesintisiz hizmet vermesi ve kentine, ülkesine katkı verme çabasıdır." dedi. MTSO'nun siyasetüstü davranabildiğini, ayrımcılığa yol açacak hiçbir ideolojiye yüz vermeyip aksine şehri ve toplumu bir bütün olarak kucakladığını anlattı. Şerafettin Aşut, şunları söyledi: "Demokrasi, cumhuriyet ve evrensel insan haklarına gönül vermiş ve bu anlamda örnek olmuş bir kurum. Öyle bir oluşum ki öncelikle kentine ve ülkesine, içinden geldiği toplumun her katmanına karşı sorumluluk duyan, ilk amacı üyelerine hizmet vermek ve kent ekonomisini geliştirmek gibi görünse de bu sorumluluk bilinciyle Mersin'in eğitiminden sağlığına, kültür yaşamından işsizliğine her alanında bulunan bir kurum. Gerçekten bir parçası olmaktan onur duyuyorum."

Vali Çakacak da MTSO'nun kuruluş yıldönümünü kutlayarak, "Böyle seçkin bir toplulukla 130. yılda birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi. Mersin'in, jeopolitik konumuyle Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu kaydeden Çakacak, yeni bir şehir olmasına rağmen ticaret odasının tarihinin eski olduğunu söyledi. Öncü illerden birisi olmasında odanın büyük etkisi bulunudğunu dile getiren Özdemir Çakacak, şehirde sivil toplum kuruluşları, kamu ve yerel yönetimin işbirliği yaptığını, önümüzdeki süreçte de bu yöndeki çalışmaların devam etmesini beklediklerini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim