• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mersin Tanıtım Günleri’ne Ziyaretçi Akını

Mersin Tanıtım Günleri’ne Ziyaretçi Akını
Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bu yıl Ankara'da ikinci kez düzenlenen "Mersin Tanıtım Günleri'ne Ankaralılar...

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bu yıl Ankara'da ikinci kez düzenlenen "Mersin Tanıtım Günleri'ne Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi, tanıtımın ilk gününde Mersin stantlarını yaklaşık 100 bin ziyaretçinin gezdiğini bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Tanıtım Günleri, 26-27 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara'nın çeşitli semtlerinde yapılan narenciye ve cezerye dağıtımıyla başladı. Bu etkinliklerde yerel sanatçıların mini konserleri ve halk oyunu gösterileri de yer aldı. Resmi açılışı 28 Nisan 2016 Perşembe günü yapılan etkinliğin ilk gününde 100 bin ziyaretçi Mersin kültürünü ve lezzetlerini daha yakından tanımak için Atatürk Kültür Merkezi'ne akın etti. 15 bin metrekarelik alanda Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin açtıkları tanıtım stantlarının yanı sıra Mersin'in ekonomik zenginlikleri, kültürel değerleri, müziği, el sanatları ve damak tadı Ankaralıların beğenisine sunuldu. Mersin Tanıtım Günleri'nde yaklaşık 160 kurum, kuruluş ve firma stant açtı.

Yöresel tatların yarıştığı bir kültür şölenine dönen tanıtım günlerinde Mersin'in tantunisine ilgi yoğun oldu. Tantuni ustalarının yer aldığı altı stantta bir günde bir ton et tüketildi. El yapımı gıda ürünlerinin yer aldığı tezgahlar ziyaretçi akınına uğradı. Mut zeytinine gösterilen rağbet ise üreticinin yüzünü güldürdü. Anamur'un muzu, Silifke'nin çileği, Erdemli'nin limonu, Çamlıyayla'nın el dokuma halı ve kilimleri, Ankaralıların en çok ilgi gösterdiği ürünler oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi standını gezen konuklara ise yöresel tatlı ve meyveler ikram edildi. Ziyaretçilere Mersin tarihi ve turizm potansiyelinin anlatıldığı kitapçık ve çeşitli ürünler verildi.

1 Mayıs 2016 Pazar günü sona erecek "2. Mersin Tanıtım Günleri'nin ilk gününde Turgay Başyayla sahne alırken, ikinci gün Yıldız Çam konser verdi. 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Eda-Metin Özülkü ve 1 Mayıs 2016 Pazar günü Erdal Güney de etkinlik kapsamında Ankaralılarla buluşacak. Ayrıca yöresel sanatçılar, ozanlar ve aşıklar sahneye çıkacak. Halk oyunları, defileler, sergiler ve imza günleri yapılacak.

Mersin Tanıtım Günleri’ne Ziyaretçi Akını

Mersin Tanıtım Günleri’ne Ziyaretçi Akını

Mersin Tanıtım Günleri’ne Ziyaretçi Akını

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim