• BIST 9703.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Mersin SMMMO’da Çağdaş Demokratlardan Demokrasi Örneği

Mersin SMMMO’da Çağdaş Demokratlardan Demokrasi Örneği
Mayıs ayında genel kurula hazırlanan ve beş ayrı gurubun yarışmasının beklendiği Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO), Çağdaş...

Mayıs ayında genel kurula hazırlanan ve beş ayrı gurubun yarışmasının beklendiği Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO), Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu bir demokrasi örneği sergileyerek, başkan adayını seçimle belirledi. Mevcut oda başkanı Ömer Faruk Tokgöz ile Turgay Kapıkıran'ın yarıştığı seçimde, üyeler tercihlerini Tokgöz'den yana yaptı.

Mersin SMMMO'da, Mayıs ayında yapılacak genel kurulun hazırlıkları başladı. Yeni başkanın ve yönetimin belirleneceği genel kurulda, beş ayrı grubun başkan adayı çıkarması bekleniyor. Yarışın giderek kızışacağı genel kurul öncesinde Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu, başkan adayını belirlemek için seçime gitti. 20 Şubat Cumartesi günü yapılan seçime, grubun başkan aday adayı olarak Mersin SMMMO Başkanı Tokgöz ile mevcut Yönetim Kurulu üyesi Turgay Kapıkıran katıldı. Seçimde grup üyeleri Tokgöz'ün yeniden başka adayı olmasına karar verdi.

"YAZILI OLMAYAN KURALLARI TÜZÜKLE YAZILI HALE GETİRDİK"

Mersin SMMMO Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, İHA'ya yaptığı açıklamada, hem seçimi hem de yeniden seçilmesi durumunda yapacaklarını anlattı. Mersin SMMMO'nun 25 Mart 1990 tarihinde kurulduğunu ve o günden bugüne kadar odayı Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'nun yönettiğini belirten Tokgöz, bundan sonraki süreçte de böyle devam etmesinin en büyük arzuları olduğunu söyledi. 2008 yılında çıkan 5786 sayılı yasayla seçim yöntemlerinde bazı değişiklikler olduğunu ve gruplar halinde oda seçimlerine gidilmeye başlandığını dile getiren Tokgöz, "Biz de Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu olarak daha önceleri yazılı kurallara bağlı olmadan yaptığımız başkan adayını ve yönetim kurulunda görev alacak adayları belirlemede, artık demokrasinin daha da özümsenmesi ve gelecek nesillere de bu demokrasi şenliğinin taşınması adına yazılı kurallara büründük ve bir tüzük oluşturduk" dedi.

"ÜYELERİMİZİN TEVECCÜHÜ BENİM YÖNÜMDE OLDU"

Bu tüzüğün kurallarına uyarak 20 Şubat 2016 tarihinde Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'ndan 609 üyenin katıldığı ve 460 kişinin oy kullandığı bir ortamda başkan adayını belirlediklerini ifade eden Tokgöz, "İki başkan adayı vardı. Ben ve Yönetim Kurulu'nda beraber çalıştığım arkadaşım Turgay Kapıran. Kendisine tebriklerimi sunuyorum. Çünkü demokratik bir ortamda aday olunması gerekiyordu, tek bir adayla seçimlere gidilmesi demokrasi adına çok özümsenmiş bir şey değildi. Bunu da gerçekleştirdiğimiz için hem grubuma hem de bayrak yarışına girdiğim değerli arkadaşım Turgay Kapıkıran'a teşekkür ediyorum. Üyelerimizin teveccühü de benim yönümde oldu. Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'ndan başkan adayı olarak ben önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak oda seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkan Adayı olarak seçime gireceğim. Tabi bizim seçimlerimizde başkan önceden belirlenmiyor. Yönetim Kurulu seçildikten sonra kendi içerisinde bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir sekreter ve bir muhasip üye seçiyor ama etik değerler açısından bu seçimde belirlenmiş başkan adayı yönetim kurulunda da başkan adayı olarak teklif ediliyor. Aslında bizim yaptığımız yasal bir zorunluluk değil, etik değer üzerinden gittiğimiz bir sistem" diye konuştu.

SEÇİME GİRECEK LİSTE DE ÖN SEÇİMLE BELİRLENECEK

Tokgöz, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'nun Nisan ayında da bir ilki gerçekleştireceğini ve Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri ile TÜRMOB'da yapılacak genel kurulda Mersin SMMMO'yu temsil edecek birlik delegelerini de ön seçimle belirleyeceğini bildirdi. Tokgöz, "Şu anda Mayıs ayında yapılacak genel kurulda grubun başkan adayını belirledik. Nisan ayında da beraber çalışacağım arkadaşları ön seçimle tamamen demokratik bir ortamda belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ODA YÖNETİMİNE TALİP OLAN BEŞ GRUP VAR. BİRLİK İÇİN ONLARLA DA GÖRÜŞECEĞİM"

Şu anda oda yönetimine talip olan beş grup olduğunu, Mayıs'a kadar başka grupların da çıkabileceğini kaydeden Tokgöz, hem oda başkanı hem de Çağdaş Grup'un başkan adayı olarak diğer gruplarla görüşeceğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Çünkü şu an birlik olma zamanı. Bizim ülke siyaseti gibi bir siyasetimiz yok. Diğer gruplarla da bu konuşacağız. Hiç kimsenin din, ırk ve alt kimliğine bakmadan odamızı yönetecek ve mesleğe katkılar sunacak bir yönetim anlayışını odaya getirmek bizim en büyük arzumuz. Bu sebeple de diğer gruplarla da mesleğimizin gelişmesi ve sivil toplum örgütleri içerisinde hak ettiği yeri bulabilmesi için bu görüşmeleri gerçekleştireceğim.

Gün artık ayrışma zamanı değil, hedeflenen doğrultuda birlik olma zamanıdır. Çünkü odalar kolektif bir çalışmanın ürününden meydana gelir. Hepimizin yüzünün güldüğü, mesleki edinimlerimizi kazandığımız, hak ettiğimiz ücretlerimizi alabildiğimiz ve mesleki dayanışmanın en üst seviyeye vardığı bir ortamı yaratmak en büyük arzumuz. Bu da diyalogdan geçiyor. Diyalogla halledemeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. Düne kadar birlikte yürüdüğümüz arkadaşlarımızla bugün ayrı olmamızın hiçbir anlamı da yoktur. Ben bu anlamda bütün meslektaşlarımı oda çatısı altında birleşmeye ve Mersin odasını eskiden olduğu gibi güçlü kılmaya, tek ses, tek yürek olmaya davet ediyorum."

Başkan Tokgöz, Mayıs'ta yeniden yönetime seçildiği takdirde meslektaşlarının önünde en büyük sorun olarak duran tahsilat ve haksız rekabet konularını en kısa zamanda çözmenin hedeflerimizden biri olacağını ifade etti. Meslektaşlarla dayanışmayı sağladıkları takdirde hiçbir sorunumuzun çözülemez olmadığını vurgulayan Tokgöz, "Bütün sorunları çözebilecek güce sahibiz. Bu camia her zaman olduğu gibi bu yükün altından başarıyla kalkacaktır. Biz eski meslek mensuplarımızla mesleğe yeni katılan mensuplarımızı bir araya getirerek bir güç birliği içinde olduğumuz takdirde mesleğimizi hak ettiği yerlere taşımak daha kolay olacak. Her zaman saygın olan mesleğimizi daha da saygın hale getirmek ve Mersin kamuoyunda ses getiren, fikirleriyle her zaman katkı sunan bir odayı hep birlikte yaratmak en büyük arzumuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim