• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Mersin MHP'den Bahçeli'ye destek

Mersin MHP'den Bahçeli'ye destek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanlığı'nda üst kurul delegelerinin yaptığı istişare toplantısında Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye "tam...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanlığı'nda üst kurul delegelerinin yaptığı istişare toplantısında Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye "tam destek" mesajı çıktı.

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun da katıldığı basın toplantısında şer odaklarının, partilerinin 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde aldığı oylar üzerinden haksız ve hayasızca saldırarak parti içinde kavga başlatmak istedikleri belirtildi.

Açıklamayı yapan MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, başta camiaları olmak üzere kamuoyunda temsil ettikleri değerlere karşı güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Partimizi iç hesaplaşmalarla meşgul edip, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi, federasyon gibi kendi gündemlerini kolaylıkla Türk kamuoyuna kabul ettirmenin hesabını yapmaktadırlar. Ülkemiz hem içeriden hem de dışarıdan saldırılara maruz kalan karanlık bir dönemden geçmektedir. Cumhurbaşkanı Türkiye'yi tek başına yönetmek uğruna, federatif yönetimi dahi talep edebilecek bir projenin esiri olmuştur. Ülkücüler, senaryosunu başkalarının yazdığı hiçbir oyunda yer almaz. MHP'ye operasyona izin vermeyiz."

Genel seçimlerde hata ve eksikliklerin elbette sorgulanacağını, MHP'nin politikalarının seçmene yeterince anlatılamadığının bir gerçek olduğunu vurgulayan Kılıç, "Ama bunun yegane sorumlusu olarak da Genel Başkanımızı görmek en büyük yanılgı olur. İhtiyaç duyduğumuz olgu, yeni bir MHP ya da yeni bir genel başkan değil, seçmene ulaşarak politikalarımızı anlatabilecek yeni metotlardır." dedi.

Ülkücülerin davasına ve liderine bağlılığını sorgulamanın kimsenin haddine olmadığını kaydeden Kılıç şöyle konuştu: "Ülkücüler, liderinin itibarının davanın itibarı olduğunu idrak edecek tarihsel şuura sahiptir. Milliyetçi Ülkücü iradeyle seçilen lidere sadakat ülkücüler için şeref meselesidir. Liderin değişip değişmeyeceğine karar verecek olan da ülkücü iradenin kendisidir. Bunun da yeri ve zamanı bu gün değildir, olağanüstü kurultay değildir. Normal süresinde yapılacak olan olağan kurultaydır. Önümüzde bir erken seçim mi var? Bu acele niye? MHP Mersin İl Başkanlığı ve üst kurul delegeleri, Ülkücü hareketin moral bozukluğunu siyasi fırsatçılığa, ganimet avcılığına çevirmek isteyenlere izin vermeyecektir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin yanındayız. Genel Başkanımıza hayasızca yapılan saldırılara asla izin vermeyeceğiz."

Mersin MHP'den Bahçeli'ye destek

Mersin MHP'den Bahçeli'ye destek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim