• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Mersin, Kanser Taramalarında 3. Kez Birincilik Ödülü Aldı

Mersin, Kanser Taramalarında 3. Kez Birincilik Ödülü Aldı
Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen kanser taramalarında bir kez daha diğer illeri geride bırakan Mersin, 2015 Yılı Mamografi Taramaları...

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen kanser taramalarında bir kez daha diğer illeri geride bırakan Mersin, 2015 Yılı Mamografi Taramaları Birincilik Ödülü'nün sahibi oldu. Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Ankara'da düzenlenen törende ödülü, Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan'dan aldı.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından 3 yıldır dağıtılan Kanser Tarama Ödülü'ne 3. kez layık görüldü. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Mersin'de yürüttüğü meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri tarama programları, kente bir başarı daha getirdi. Halkı, bu kanser türlerine karşı bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarına ara vermeden devam eden Müdürlük, bu çabalarının meyvesini 3 yıldır kanser taramalarında birincilik ödülü olarak alıyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü, 2013 ve 2014 yıllarında aldığı kanser tarama ödüllerinin ardından, 2015 yılında da 2015 Yılı Mamografi Taramaları Birincilik Ödülü'ne layık görüldü.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, kurumun ödülünü, Ankara'da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nca ortak gerçekleştirilen "Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu"nda aldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı sempozyumda, Mersin'in ödülü, Dr. Kemik'e, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şencan tarafından verildi.

Dr. Kemik, aldıkları ödüle ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "İlimizde kanser çalışmalarını özveri ile yürüterek Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün kanser taramalarında üst üste üçüncü kez ödül almasını sağlayan aile hekimlerimize, aile sağlığı elemanlarımıza, tüm sağlık personelimize ve kendi sağlıklarını düşünerek kanser taramalarını düzenli yaptıran halkımıza teşekkür ediyoruz. Kanser hastalığının erken teşhis edilip, tamamen iyileşme ile sonuçlandırılması için vatandaşlarımızın aile hekimlerine müracaat ederek ücretsiz kanser taramalarını yaptırmalarını önemle hatırlatıyoruz" dedi.

Mersin, Kanser Taramalarında 3. Kez Birincilik Ödülü Aldı

Mersin, Kanser Taramalarında 3. Kez Birincilik Ödülü Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim