• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Mersin İdmanyurdu’nda Yeni Dönem

Mersin İdmanyurdu’nda Yeni Dönem
10 gün önce görevinden istifa eden Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle sağlanan maddi destek sonrası...

10 gün önce görevinden istifa eden Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle sağlanan maddi destek sonrası yeniden görevinin başına döndü.

Konuyla ilgili bugün Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıda, kulübün içinde bulunduğu krizden çıkması için hazırlanan yol haritası kamuoyu ile paylaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ve bazı yöneticilerin katıldığı toplantıda, takıma bu süreçte "can suyu" olarak adlandırılan bir mali desteğin sağlanacağı ve Ali Kahramanlı başkanlığında oluşacak yeni yönetimin Haziran ayına kadar görev yapacağı belirtildi.

"MERSİN İDMANYURDU, ŞEHRİN ÇİMENTOSUDUR"

Toplantıda konuşan Kocamaz, kentin en önemli kurumu ve marka değeri olan Mersin İdmanyurdu'nun, son dönemde içinde bulunduğu konumunun herkesi üzüntüye sevk ettiğini belirterek, "Özellikle ilgisizlikten ve kentin sahip çıkmamasından dolayı şu anki bulunduğu yere hiç yakışmamaktadır. Mersin, Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisidir. Türkiye'de ne varsa, hangi unsurlar varsa Mersin'de de aynı unsurlar mevcut. Bizim yıllardır verdiğimiz mücadele, sporun barış ve kardeşlik için en önemli icra organı olduğudur. İnsanların fikirleri, inançları, dünyaya bakış açıları, kökenleri farklı olabilir ama dünyanın herhangi bir ucundaki bir insan, bir başka uçtaki insanla aynı kulübe, aynı spor dalına sempati gösterebiliyor. Dolayısıyla spor sadece ülke içinde değil ülke dışında da dünya barışına hizmet eden çok önemli bir daldır. Mersin İdmanyurdu da şayet hepimiz tarafından ortak payda kabul edilirse, herkes tarafından sahiplenilirse Mersin için bir tutkal, bir yapıştırıcı, bir çimento görevi üstlenebilir" dedi.

"KAYITSIZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİ"

Zaman zaman büyük başarılara imza atmasına karşın Mersin İdmanyurdu'nun bugün içinde bulunduğu durumunun Mersin'de yaşayan herkesi yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Kocamaz, "Bu kentte yaşayan herkesin bu kulüple ilgili bir sorumluluğu, bir payı olması gerekir. Kulüp şu anda maddi açıdan açmazda. Böyle bir ortamda yıllardır bu kulübe hizmet eden Ali Kahramanlı'ya kentimiz adına teşekkür ediyoruz. Kendisi de artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek istifa aşamasına geldi. Biz bu duruma gelinmesinden üzüldük. Herkes Mersin'de bu işi sorumluluk bilinciyle algılayamayabilir ama bu kentin yöneticilerinin, bu kentte hizmet için yola çıkanların kayıtsız kalması mümkün değil. Bu kentte barış, huzur ve kardeşlik istiyorsak, kentin ortak paydasına hep birlikte sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.

"ÜMİDİMİZİ KAYBETMEDİK"

Mersin İdmanyurdu'nun ligdeki şu anki durumuna rağmen ümitlerinin kaybetmediklerini dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti:

"Halen ümitle, Mersin ortak paydasında birleşmesi gerekenleri, sorumluluk taşıyanları bu konuda üzerilerine düşeni yapacaklar diye bekliyoruz. Ancak biz bir adım atarak bu beklediğimiz destekleri gelecek diye ertelemeden, bugünkü konumdan kendimize görev addederek ön planda bazı arkadaşlarla görüşmeler yaptık. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Mersin'de iş hayatını sürdüren, ekmeğini Mersin'den kazanan bir grup arkadaşımızı acilen bu işe destek vermeye davet ettik. Tabi açık çok, yara büyük, yama küçük. Tamamını bir anda çözme şansımız olmasa da en azından bir can suyu mesafesinde bir destekle bu kente gönül verenlerin, sorumluluk sahibi insanların bu konuda kendilerini görevli addettiğini gördük. Ben bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Acil katkılarda bulunacaklar ve bugünkü badireyi bir an evvel atlatmış olacağız. Problemin tamamının çözülmesi söz konusu değil ama bir plan, program çerçevesinde, profesyonelce bir yönetim anlayışı ile her şeyin kontrol altına olduğu bir yönetim şekli oluşacak."

"BU KENTİ SEVMEK, ZOR GÜNDE BELLİ OLUR"

İyi günde herkesin gelip başarıyı alkışlayabileceğini, ancak bu kenti sevmenin zor günde belli olacağını belirten Kocamaz, "Önemli olan dar günde, zor günde bu işe girmek, taşın altına elini koymaktır. Biz yerel yönetim olarak keşke yasalar imkan verse de belediye bütçesinden belli bir payı kulübe aktarabilsek. Ancak bu yasalar gereği mümkün değil. Amacımız, Mersin İdmanyurdu'nun artık kurumsal hale gelmesi ve en kısa sürede şirketleşmeye gitmesidir" dedi.

"DERE GEÇİLİRKEN, AT DEĞİŞTİRİLMEZ"

Bu dönemde, 10 gün önce istifa eden Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile görüşerek haziran ayına kadar bu işi götürme noktasında ricada bulunduklarını ifade eden Kocamaz, "Arkadaşlarımızın ısrarı üzerine Ali Bey, haziran ayına kadar bu görevi kabul etti. Şimdi hızla bir kongre süreci yaşayacağız 15-20 gün içerisinde ve oluşacak olan Ali Kahramanlı başkanlığındaki yeni yönetim, haziran ayına kadar görevi sürdürecekler. İnşallah hedefimiz, Mersin İdmanyurdu'nun bu yıl içerisinde bulunduğu konum itibariyle ligde kalabilmesi ve bu badireyi atlatabilmesidir. Problemleri tek tek çözmemiz lazım. Haziran ayında inşallah belki çok daha geniş katılımlarla bir yönetim oluşturulabilir. Zor günde insanlar maalesef bu işlere destek vermekte zorlanıyor ya da vermek istemiyor. Ama ligde kaldığımız taktirde Mersin'den ekmek yiyen, havasını teneffüs eden, suyunu içen insanların mutlaka bu işte rol alacaklarını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

1925 ÜYE KAMPANYASI

Kulübe gelir sağlamak adına bir proje hazırladıklarını aktaran Kocamaz, "Mersin'de bütün sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunmak istiyorum. MTSO, borsa, Deniz Ticaret Odası bütün üyelerini Mersin İdmanyurdu Kulübü'ne üye yapmak üzere yönlendirsinler ve ilk etapta, hiç olmazsa yılda bir defa 5'er bin lira katkı koyarak bir can suyu verelim diyoruz. Bu şehirde Mersin İdmanyurdu'nun kuruluş tarihi olan 1925 kişiye ihtiyaç var. Bundan sonra kongreler 50 kişi ile olmasın istiyoruz. 1925 kişi 5'er bin lira verdiğinde, yaklaşık 9 milyon lira civarında katkı sağlanmış olur. Bunu da 1 ay içinde gerçekleştirmek istiyoruz. Mersin'deki tüm sivil toplum örgütlerini göreve davet ediyorum. Biz bu projeye öncülük yapmak için Mersin Büyükşehir ve MESKİ'de görev yapan tüm üst düzey daire başkanları, genel müdür ve genel müdür yardımcıları ile üst düzey bürokratları üye yaparak katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ALİ KAHRAMANLI İLE YOLA DEVAM

10 gün önce görevinden istifa ettiğini hatırlatan Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ise bu kararı almadan önce defalarca yalnız bırakıldığını, içinde bulundukları maddi problemlerin aşılması için destek verilmesi gerektiğini söylediklerini hatırlattı. Ancak bekledikleri desteği göremeyince istifa etmek zorunda kaldığını dile getiren Kahramanlı, "Sağ olsun bu süreçte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocamaz'ın desteği oldu. Şimdi yeni bir yönetim oluşacak ve yeni bir dönem başlayacak. Ben zor dönemde kaçan bir insan değilim ve Sayın Kocamaz'ın ısrarı üzerine sezon sonuna kadar görevime devam edeceğim. Böyle bir durumda, böyle bir ortamda gitmek bana yakışmaz, vicdanım da buna el vermez. Biz zoru başaran bir yönetimiz. Şimdi de başaracağız. Kimsenin kuşkusu olmasın, Mersin İdmanyurdu'nu hak ettiği yere taşıyacağız. Kim ne derse desin Mersin İdmanyurdu Süper Lig'de kalacaktır" dedi.

"FUTBOLCULARIN MAAŞ ÖDEMELERİ YAPILACAK"

Mersin'de yaşayan herkesi takımlarına sahip çıkmaya çağıran Kahramanlı, el birliği ile Mersin İdmanyurdu'nu bulunduğu yerden daha üst sıralara taşıyacaklarını söyledi. Kahramanlı, devre arası transfer yasağının sona ereceğini ve yeni transferlerle yollarına emin adımlarla devam edeceklerini belirtti.

Kahramanlı, bir soru üzerine, futbolcuların maaş alacaklarıyla ilgili şu ana kadar bir ödeme yapılmadığını, ancak gelen bu destek sonrası bugün bir ödeme yapılacağını, önümüzdeki hafta içerisinde diğer ödemelerin de gerçekleştirileceğini söyledi. Ali Kahramanlı, "Futbolculara da buradan sesleniyorum. Bu konuda rahat olsunlar ama onlar da işini yapsın. Saha içerisinde başarılarını bekliyoruz" dedi.

Kahramanlı, oyuncuların yaklaşık 8 milyon lira civarında bir alacağının olduğunu da sözlerine ekledi.

Mersin İdmanyurdu’nda Yeni Dönem

Mersin İdmanyurdu’nda Yeni Dönem

Mersin İdmanyurdu’nda Yeni Dönem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim