• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Mersin İdmanyurdu'nda eski başkan Kahramanlı'ya şok suçlama

Mersin İdmanyurdu'nda eski başkan Kahramanlı'ya şok suçlama
Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan önceki Başkan Ali Kahramanlı'nın yapılan bağışları kendi parasıymış gibi kulübe aktardığını,...

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan önceki Başkan Ali Kahramanlı'nın yapılan bağışları kendi parasıymış gibi kulübe aktardığını, daha sonra ise bu paraları temlik yoluyla kulüpten faiziyle alarak kulübü zarara uğrattığını öne sürdü.

Çalışkan, Kahramanlı'nın başkan olduğu dönemde 7 milyon 200 bin liralık alacağı için kendi kulübü için icra takibi başlattığını iddia eden Çalışkan paranın 5 milyon lira faiziyle 12.5 milyon lira olarak ödendiğini söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde Kulüp Basın Sözcüsü Murat Altındere ve Futbol Şube Sorumlusu Vedat Yüksel ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Çalışkan, eski başkan Kahramanlı'ya suçlamalarda bulundu. Kahramanlı'nın kendisine ait olmayan, kulübe bağışlanan paraları kendi parasıymış gibi kulübe aktardığını ardından icraya verdiğini iddia eden Çalışkan

savcıları göreve çağırdı.

Kahramanlı'nın 7 milyon 200 bin liralık alacağı için icra takibi başlattığını ifade eden Çalışkan, "Bu alacağı için kendisine 5 milyon lira faizle 12.5 milyon lira ödendiğini, 8 milyon 600 bin liralık bir başka dosyasının daha olduğunu kaydetti.

Kahramanlı'nın kongrede "Kulüp için şu kadar treylerimi sattım, bu kulübe işimi gücümü bırakıp kalbimi verdim" diye konuştuğunu hatırlatan Çalışkan "Şimdi hesapları inceletiyoruz. Ali Kahramanlı borçları nedeniyle kulüpten faizle 5 milyon para almıştır. Hani bu kulübe cebinizden para vermiştiniz, bağış yapmıştınız. Bu kulübe para veren her yönetici parasını faiziyle almıştır" dedi.

Bu kulübe 20 milyon TL para verebilmesi için Sayın Kahramanlı'nın 200 milyon serveti olması gerektiğini anlatan Çalışkan "200 milyon serveti olmayan arkadaşlarımız biz kulübe 20 milyon verdik diye açıklama yapıyor. 20 milyonu kulübüne ne Sayın Aziz Yıldırım vermiştir ne de Sayın Fikret Orman. Kulübün 2014 yılı geliri 56 milyon, gideri ise, 40 milyon. Arada 16 milyonluk fark var ve bu para nereye gitti? Bakanın ve yönetimin bağış adı altında topladığı paraları kendi parasıymış gibi kulübe verirsen ve sonra bunu tahsil etmek için kulübün gelirlerine temlik koyarsan kulüp bu noktaya gelir. Kulübümüz şuanda bile bir bankada yüzde 19 faizle para kullanmaya devam ediyor. Yüzde 16 faizle bugün hangi tefeciye gidersen ondan da alırsın ancak biz bankadan yüzde 19 ile faiz almışız. Ondan sonra kalbimizi ve treylerimizi veriyoruz. Burada hesap yanlışlığı var. Ben burada kimseyi hırsızlıkla suçlamak istemiyorum ama minareyi çalan kılıfına uydurur. İnşallah ligde kalırız ve bu takım kurtulur. Yoksa bu borçlarla Allah korusun kulüp amatör kümeye kadar düşebilir" diye konuştu.

ALTINDERE: KAHRAMANLI'YA 5 MİLYON LİRA FAİZ ÖDEDİK

Spor Toto ve Federasyonda kulüp hesabına konulan temlik ve icralarla ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Basın Sözcüsü Murat Altındere ise, halen kulübün tüm gelirleri üzerinde ipotek olduğunu, bunun ayrıntılarını öğrenmek için icra dosyalarını incelediklerini kaydetti.

Önceki başkan Ali Kahramanlı kulübe 20 milyon lira verdiği yönünde açıklamalarının doğru olmadığını anlatan Altındere

"2013 ve 2014'te Kahramanlı kulübe gönderdiği 7 milyon 200 bin ve 8 milyon 600 bin lira için icra takibi başlatıyor. Bu para nereden geliyor? Bağışlar başkanın şahsi hesabına geliyor. O da kendi hesabından kulübün hesabına havale yapıyor. Daha sonra bu dekontların hepsi için ilamsız icra takibi yapılmış. İlamsız takipte 7 gün içinde itiraz yapılmazsa takip gerçekleşir. 7 gün içinde kulüp itiraz etmiyor çünkü icra takibini başlatan başkanın kendisi. Başkan itiraz ettirmiyor. 8. gün derhal tüm gelirlere haciz konuluyor. Ali Kahramanlı'ya 7 milyon 200 bin liralık dosya için 12,5 milyon para ödenmiş. 5 milyonluk faiz ödemişiz. Ali Kahramanlı'ya, avukata ve icra dairesine ödenen faiz yüzde 35'i buluyor. Yani Kahramanlı parasını almakla kalmamış faiziyle kendini kalkındırmış, avukatını kalkındırmış, icra dairesini kalkındırmış" ifadelerini kullandı.

'SAVCILAR HAREKETE GEÇMELİ"

Kulübün şu an 33 milyonluk icra takibi altında olduğunu, federasyon ve Spor Toto gelirlerine icrada el konulduğunu vurgulayan Altındere, "Bir başkan 7 milyon 200 bin liralık alacağı için 12.5 milyon almışsa ve hala alacaklarda ilk sıradaysa kamuoyu bunu bilmeli. Mali yönden inceleme sürüyor bağımsız denetçi tarafından. Ama bizim icra dairelerindeki incelemede gördüğümüz şudur: Kulübün hesaplarında icralar olduğu için bağışlar Ali Kahramanlı'nın hesabına gelmiş. O da ara ara kulübe havale yapmış, dekontlar koymuş ama ne olduğu belirtilmemiş ve alacakları için icraya gittiğinde de kulüpten itiraz olmamış çünkü kendisi başkan. Kanuni olarak kulübümüzden fazla para alındı diye dava açabiliriz. Ticaret mahkemesinde borçlu olmadığımıza dair dava açabiliriz. Ama bunun için de 3 milyonluk teminat lazım. Biz futbolculara mı para verelim, icrayla mı uğraşalım. İşin bir de savcılık boyutu var. TCK'ya göre kulübün verdiği yetkiyi kötüye kullanırsanız bu güveni kötüye kullanmaktır ve cezası ağırdır. Şu an icralardan 10 milyon lira Ali Kahramanlı'nın koyduğu icralar. Toplamda 16 milyon icraya koymuş, bir dosya kapanmış, ödenenlerle birlikte, faiziyle birlikte 25 milyon olmuş. Bu paranın ne kadarı bağış, ne kadarı şahsi parası bilmiyoruz. Ama kahramanlı parasını kulübü yüzde 35 zarara uğratarak almış. Şu an 8 milyon 600 bin liralık icrası duruyor. Bu da faiziyle 12 milyonu bulur" şeklinde konuştu. Altındere konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığının harekete geçmesini beklediklerini kaydetti.

Cihan

Mersin İdmanyurdu'nda eski başkan Kahramanlı'ya şok suçlama

Mersin İdmanyurdu'nda eski başkan Kahramanlı'ya şok suçlama

Mersin İdmanyurdu'nda eski başkan Kahramanlı'ya şok suçlama

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim