• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mersin GİAD Üyeleri, MEÜ Öğrencileriyle Buluştu

Mersin GİAD Üyeleri, MEÜ Öğrencileriyle Buluştu
Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (Mersin GİAD), Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencilerinin "Üniversite Mersin İle Buluşuyor" projesi kapsamında öğrencilerle...

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (Mersin GİAD), Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencilerinin "Üniversite Mersin İle Buluşuyor" projesi kapsamında öğrencilerle buluştu.

MEÜ öğrencilerinin "Üniversite Mersin İle Buluşuyor" projesi çerçevesinde düzenlenen söyleşinin konukları Mersin GİAD yönetimi oldu. Söyleşiye, Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol, dernek üyelerinden Musa Çokgünlü, Hakan Bayındır, Güray Kuru, Abdul Kuddüs Şengül ve İzzet Çelik, Mersin Sivil Toplum Platformu Yönetim Kurulu üyelerinden Aydın Keskin ve Duran Abacı, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Serdarhan Taşkaya ile üniversitenin çeşitli bölümlerinden öğrencileri katıldı.

Öğrencilerin ileriye dönük planlarının konuşulduğu söyleşide, Mersin GİAD'ın projelerini anlatan Başkan Mehmet İzol, "Mersin GİAD olarak bizim bir çok projemiz var. Bu projelerin içinde en çok önemsediğimiz kentimizin tanıtımı için yapılan projelerdir. Kaliteli bir yerde yaşamak istiyorsak kaliteli işler yaparak yaşadığımız şehre destek olmamız gerekiyor. Bizim şu anda yapmamız gereken en büyük proje Mersin'e birlik ve beraberlik duygusunu aşılamaktır" dedi.

Öğrencilerin, "Devlet, ticaret yapmaları için özel şirketlere destek veriyor mu?" sorusunu yanıtlayan Mersin GiAD üyesi İzzet Çelik ise "Bir devlet gelişmek istiyorsa, büyümek istiyorsa ve güçlü olmak istiyorsa ticaret alanında özel şirketlere destek vermek zorunda. Ancak, bir kişi ticarete girerken "devlet bana ne kadar destek verecek" mantığı ile yola çıkıyorsa bu yanlış bir tutum olur. Destek görebilmeniz için önce üretken olmanız gerekiyor. Elinizde bir projenin olması gerekiyor. Dünyada eksik olan tek şey fikirdir. İyi bir fikriniz olursa devlet size destek verecektir" diye konuştu.

Şu anda Türkiye'de ciddi oranda hibe desteği olduğuna vurgu yapan Mersin GİAD üyesi Kuddüs Şengül de "Önemli olan projenizin sağlamlığıdır. Projenizin sosyal faaliyet alanı faydalı ise büyük ölçüde destek göreceksinizdir" ifadelerini kullandı.

"Mersin Üniversitesi öğrencilerinin ileriye dönük planlarına destek olmak için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız" diyen Mersin GİAD yöneticileri, yeni iş kurmak isteyen öğrencilere önerilerde de bulundular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim