• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Mersin, EMITT Fuarı’na Damga Vurdu

Mersin, EMITT Fuarı’na Damga Vurdu
Dünya turizm sektörünün önde gelen fuarlarından olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT-2016) bu yıl 3 ayrı stantla katılan...

Dünya turizm sektörünün önde gelen fuarlarından olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT-2016) bu yıl 3 ayrı stantla katılan Mersin, fuara damga vurdu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 28-31 Ocak tarihleri arasındaki 20. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nı ziyaret etti. Çakacak'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da eşlik etti.

Çukurova Kalkınma Ajansı olarak Mersin ve Adana'yı temsil etmek üzere fuara katıldıklarını ifade eden Vali Çakacak, "Mersin olarak, ilimizin tanıtımı için yurt içindeki ve yurt dışındaki fuarlara katılıyoruz. EMITT 2016'da da Çukurova Kalkınma Ajansı olarak, Çukurova Bölgesinin tanıtılması amacıyla, hem Mersin'in hem de Adana'nın temsil edildiği bu standımızın yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin ve Silifke ilçemizin de stantları bulunmaktadır. Mersin, binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik etmiş olmasından dolayı son derece zengin insanlık miraslarına ve kültürel değerlere sahip, 321 kilometrelik emsalsiz sahilleriyle deniz turizminin çok iyi yapılabileceği, yine 20 dakikada yaklaşık bin metre ve daha üzerindeki yaylalara ulaşılabilir olması nedeniyle yayla ve doğa turizminin de yapılabileceği, kısacası her türlü turizmin yapılabileceği, zengin bir potansiyele sahip bir ilimizdir. Mersin olarak ilimizin tüm dinamikleriyle birlikte tanıtımını bıkmadan, usanmadan yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Fuar gezisine ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret ederek başlayan Vali Çakacak, ardından Silifke standına geçti. Başkan Kocamaz, Kaymakam Şevket Cinbir ve beraberindekiler, kendilerine ikram edilen meşhur Silifke yoğurdu ve çileğinin tadına baktı. Standa vatandaşların ve yerel basının yanı sıra ulusal basının da ilgisi büyüktü.

Vali Çakacak, Başkan Kocamaz ve beraberindekiler Silifke standının ziyaret edilmesinin ardından Silifke türküleri eşliğinde, halk oyunları ekibi tarafından sergilenen kısa oyunu izledi. Sonrasında Kırşehir standına geçen Vali Çakacak, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı "Abdallar" isimli saz grubunun yorumuyla, Neşet Ertaş'ın türkülerini dinledi.

Fuar gezisini sırasıyla Uşak, Iğdır, Adana ve Nevşehir illerinin stantlarını ziyaret ederek sürdüren Vali Çakacak, birçok ülkenin standını da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Mersin, EMITT Fuarı’na Damga Vurdu

Mersin, EMITT Fuarı’na Damga Vurdu

Mersin, EMITT Fuarı’na Damga Vurdu

Mersin, EMITT Fuarı’na Damga Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim