• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, komisyon raporlarına ait 27, idari tekliflerine ait 4 ve gündem dışı 6 madde görüşüldü. İdare tekliflerine ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından meclis toplantısında gündem dışı maddeler konuşuldu. Toplantının sonunda meclis üyelerine Meclis Bilgilendirme Sistemi ile ilgili bilgi verildi.

Öte yandan meclis gündeminde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait Deniz Park içerisinde bulunan aqua park malzemelerinin Erdemli Belediyesi'ne bedelsiz olarak verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

"TULUMBA KAVŞAGI BİTTİKTEN SONRA İKİNCİ KAVŞAK ÇALIŞMASINA BAŞLAYACAĞIZ"

Meclis toplantısında Başkan Kocamaz, Tulumba Kavşağı ile ilgili son gelişmeleri Meclis üyeleriyle paylaştı. Tulumba Kavşağı'nın doğu-batı yönünü bir ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Kocamaz, "Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ama daha önceden de söylediğim gibi Mersin'de yer altındaki projelerle ilgili bir kayıt yok. Tulumba Kavşağı ile ilgili çalışmalar sürerken yer altı haritasını da kayıt altına almaya başladık. Tulumba Kavşağı biter bitmez de mezarlık alt kavşağı için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Mezarlık alt kavşağında süreci hızlandırmak için yeni bir ihale yapmayacaklarını belirten Kocamaz, şu anki asfalt ihale şartnamesinin cevaz verdiğini söyledi. Hedeflerinin Mersin'e birçok kavşak kazandırmak ve Mersin'in trafik sıkıntısını çözmek olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Yapılması planlanan kavşakları, vatandaşımızın mağdur olmaması için bir sıra dahilinde yapacağız. Böylelikle vatandaşlarımız trafikte alternatif yolları kullanarak zor durumda kalmayacak" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ MERSİN İDMANYURDU'NU ŞİRKETLEŞTİRMEK"

Mersin İdmanyurdu'nun mevcut durumu hakkında da görüşlerin belirten Kocamaz, Mersin'in tüm dinamiklerinin bir araya gelerek Mersin İdmanyurdu'nun mali sıkıntısı ile ilgili alternatif çözüm çalışmaları yapmaları gerektiğine dikkat çekti. Mersin İdmanyurdu'nun, Mersin'in takımı olduğunu ve Mersin'in tanıtılmasında önemli bir görev üstlendiğini belirten Kocamaz, "Sadece Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği destek ile bu işler olmaz. Bu takımı herkesin sahiplenmesi lazım. Tüm meclis üyelerimizden ve siyasi partilerimizden beklentimiz budur" ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin Mersin idmanyurdu'nu şirketleştirmek olduğunu söyleyen Kocamaz, Mersin İdmanyurdu'nun şirketleşmediği takdirde şaibelerden kurtulamayacağını da belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim