• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Mersin Büyükşehir Belediye İle MEÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Mersin Büyükşehir Belediye İle MEÜ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) arasında, kent için yeni sistemler üretmek ve Mersin'deki istihdam kapasitesinin artırılması...

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) arasında, kent için yeni sistemler üretmek ve Mersin'deki istihdam kapasitesinin artırılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Başta dezavantajlı bireyler olmak üzere birçok farklı konuda sosyal içerikli çalışmaları kapsayan ve 6 maddeden oluşan işbirliği protokolü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından MEÜ Rektörlük binası Senato Odası'nda imzalandı.

İmza töreninde konuşan Başkan Kocamaz, imzalanan protokol ile Mersin'e daha güzel hizmetler sunmak adına önemli bir adım atıldığını belirtti. MEÜ ile işbirliği yaparak kenti hak ettiği konuma getirebilmek adına birçok çalışma yaptıklarını dile getiren Kocamaz, "Bu zamana kadar belki üniversitemiz ile ortak projeler üretilip, ilişkiler kurulamadı ama biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Rektörümüz ile daha sıcak bir iletişim kurduk ve her geçen gün de bu iletişim gelişiyor. Bugün de birlikte projeler üretip Mersin'e daha güzel hizmetler sunmak için bu protokolü imzalıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Kentin dinamikleri ile birlikte Mersin'e sahip çıkarak, verimli çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını söyleyen Rektör Çamsarı ise "Bu şehri yaşanabilir kılan birçok dinamik var. Bunlardan en önemlisi de Büyükşehir Belediyesi. Tabi ki, üniversitenin de yadsınamaz bir etkisi var. Bu iki dinamiğin ortak çalışması Mersin'e faydadan başka bir şey vermez. Büyükşehir Belediyemizle böyle bir protokol yapmak bizi sevindiriyor. Mersin hepimizin, Mersin'e hizmet hepimizin görevi. İnşallah bu protokol ile kentimiz için çok verimli çalışmalarımız olur. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmzalanan işbirliği protokolü, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğinin oluşturulması, üniversitedeki teknolojiyi başta AR-GE projeleri olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlere teknolojik, yenilikçi ürünler, yeni bilgi üretme adına işbirlikleri oluşturulması, yeni sistem, süreç ve uygulamalar geliştirmek veya mevcut olanları iyileştirmek adına ortak projeler geliştirilmesi ve bölgedeki AR-GE çalışmalarına yönelik istihdam kapasitesinin ve insan kaynağının artırılması çalışmalarının yapılmasını kapsıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim