• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Mersin Barosu'ndan yayın yasağına tepki

Mersin Barosu'ndan yayın yasağına tepki
Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası getirilen yayın yasağına tepki gösterdi.

Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası getirilen yayın yasağına tepki gösterdi. Antmen, yayın yasakları ile halkın bilgi alma hakkının sürekli elinden alındığını belirtti.

Antmen yaptığı açıklamada saldırının, dinsel ve mezhepsel söylemlerle halkları birbirine düşüren, terörist çetelere "dur" diyemeyen, şehadet mertebesine ulaşmış insanlar üzerinden pirim yapmaya çalışan siyasi iktidarın hatalı politikalarının bir sonucu olduğunu öne sürdü. Önleyici tedbirler almak yerine söylemleriyle bütün şer odaklarını kışkırtan, yapılan saldırıları seyreden, her seferinde misliyle tokat yememize neden olan bir siyasi iktidarın iş başında olduğunu iddia eden Antmen, şunları kaydetti: "Bugün gelinen noktada ülke, terör örgütleri anlamında yol geçen hanına dönmüştür. Terörü önlemesi gereken istihbarat birimleri, görevini yerine getirmemektedir. Görevlerini yapmayanlar halen makam ve mevkilerinde oturmaya devam etmektedir ve korunarak kollanmaktadır. Yayın yasakları ile halkın bilgi alma hakkı sürekli olarak elinden alınmaktadır. Ülkemizdeki kaos günden güne derinleşmiş, toplumsal barış zedelenmiş, yok olmuştur. Bilinmelidir ki; her ne görüşten olursa olsun terör odaklarının ya da çetelerinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarında terör estirmek ve mesaj vermek haddi değildir. Hadlerinin de en sert şekilde bildirilmesi elzemdir."

'BAŞKANLIK HEVESİNİN PEŞİNDE KOŞACAĞINIZA, BARIŞ VE HUZURU SAĞLAYIN'

Siyasi iktidara seslenen Antmen, şu ifadeleri kullandı: "Siyasi iktidar Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini değiştirmeye uğraşacağına, başkanlık sistemi hevesleri peşinde koşacağına, ülkemizde, aldığı oyun da hakkını vererek, barış ve huzur ortamını sağlamakla yükümlüdür. Bizler her defasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesinden ayrılınmaması gerektiğini ısrarla söyledik. Ayrıca ekliyoruz "hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh da bütün vatandır.'

Bu bağlamda gerçekleştirilen bu hain, alçak, onursuz terörist saldırıyı, terörden beslenenleri, her türlü terörü şiddetle kınarken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim