• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Mersin Barosu’ndan Büyükşehir Meclise bin adet ’Akkuyu’ dilekçesi

Mersin Barosu’ndan Büyükşehir Meclise bin adet ’Akkuyu’ dilekçesi
Mersin Barosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/50 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda Akkuyu Nükleer Santrali'nin yer almaması için...

Mersin Barosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/50 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda Akkuyu Nükleer Santrali'nin yer almaması için il genelindeki avukatlardan yaklaşık bin imzalı dilekçe topladı. Baro Başkanı Alpay Antmen, dilekçeleri bugün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sunarak, meclis üyelerinden, nükleer santrale "evet" oyu vermemelerini istedi.

Mersin'de bir süredir, Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı'nda, Gülnar'ın Büyükeceli Mahallesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenip işaretlenmemesi tartışmaları devam ediyor. Önümüzdeki Cuma günü yapılacak Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı öncesinde bugünlerde ilgili komisyonlarda ele alınan konu çerçevesinde meclis üyelerinin nükleer santrale onay verip vermeyeceği merak konusu olurken, Mersin Barosu da harekete geçti. Baro, il genelinde yaklaşık bin avukattan, meclis üyelerinden, nükleer santrale "evet" oyu vermemelerini talep eden imzalı dilekçe topladı.

"Belediye başkanları ve meclis üyelerinin Mersin'e sahip çıkmalarını istiyoruz"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Şahin ve Mersin Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Şerife Arıcı Yıldız, bugün öğleden sonra avukatların imzaladıkları dilekçelerle birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek, dilekçeleri belediye yetkililerine sundular. Belediye binası önünde dilekçeleri vermeden önce basın mensuplarına açıklama yapan Baro Başkanı Antmen, Mersin halkının Akkuyu'da bir nükleer santral istemediğini söyledi. Komisyonlarda ve Büyükşehir Meclis'te, Akkuyu Nükleer Santrali'nin 1/50 binlik plana işaretlenip işaretlenmeyeceğinin tartışılacağını belirten Antmen, "Biz Mersin Barosu olarak Türkiye'nin en büyük barolarından birisiyiz ve sadece emsal olması anlamında yaklaşık bin meslektaşımızın imzaladığı dilekçeleri Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunuyoruz. Burada önemli olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin bu bölgeye yapılmaması. Çünkü bu hem turizmi yok edecek hem insan sağlığını tehdit edecek ve gelecekte Mersin, kıyılarıyla Akdeniz havzasıyla yaşanmaz bir yer haline gelecek. Nükleer santral son derece ciddi anlamda bu şehre, bu bölgeye zarar verecek. Biz ne olursa olsun siyasetçiler Akkuyu Nükleer Santrali'ni yapacak olsalar dahi, Bayındırlık Bakanlığı'nın plan tadilat yetkisi olsa dahi Mersin halkına sorumlu olan belediye başkanları dahil meclis üyeleri dahil Mersin'e sahip çıkmalarını istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Mersinliler yarın Mersin'e sahip çıkacak mı, çıkmayacak mı bunu göreceğiz. Biz hukukçular bunu takip edeceğiz ve inanıyorum, Mersin halkı Mersin'e sahip olmayanlara da elbette gerekli karşılığı verecektir. Önemli olan duruş sergilemektir, önemli olan İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca olabilmektir gerekirse" dedi.

"Mersin'de yaşayan insanlar buna "evet" oyu vermemeli"

Mersin halkının Akkuyu'da bir nükleer santral istemediğinin altını çizen Antmen, "Mersin halkı yaşanabilecek bir Mersin istiyor. Bu konuda, baromuzun üyelerinin emsal teşkil edecek imzalı dilekçelerini şu an belediye başkanlığına ve meclise sunacağız. Dilekçede, meclis üyelerinden, Akkuyu Nükleer Santrali'nin 1/50 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda yer almamasını talep ediyoruz. Mersin'de yaşayanlar Mersin'e sahip çıkarak, 50 binlik plana nükleer santrali işaretlememeliler. Siyasetçiler bunu yapacak olsa dahi ki, bu ayrı bir tartışma konusu, yargının da buna engel olacağına inanıyorum ama Mersin'de yaşayan insanların buna "evet" oyu vermemeleri gerekiyor. Verip vermeyeceklerini göreceğiz" diye konuştu.

Antmen, açıklamasının ardından Şahin ve Yıldız ile birlikte dilekçeleri vermek üzere Büyükşehir Belediyesi'ne girdi.

Mersin Barosu’ndan Büyükşehir Meclise bin adet ’Akkuyu’ dilekçesi

Mersin Barosu’ndan Büyükşehir Meclise bin adet ’Akkuyu’ dilekçesi

Mersin Barosu’ndan Büyükşehir Meclise bin adet ’Akkuyu’ dilekçesi

Mersin Barosu’ndan Büyükşehir Meclise bin adet ’Akkuyu’ dilekçesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim