• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Mersin Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu Kuruldu

Mersin Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu Kuruldu
Mersin'de, kamuoyunun yargıyla ilgili konularda haber alma hakkının ve sağlıklı bilgi akışının sağlanması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığınca adliye...

Mersin'de, kamuoyunun yargıyla ilgili konularda haber alma hakkının ve sağlıklı bilgi akışının sağlanması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığınca adliye içerisinde Medya İletişim Bürosu kuruldu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün genelgesi doğrultusunda, sağlıklı haber akışını sağlamak ve basına doğru bilgileri aktarmak amacıyla Medya İletişim Bürosu açtı. Başsavcı Vekili Nebi Kurtgöz'ün "basın sözcüsü" olarak görev yapacağı büroda, basın mensuplarına yargıyla ilgili konularda istedikleri bilgiler aktarılacak.

Mersin Adliyesi içerisinde oluşturulan Medya İletişim Bürosu'nun açılışını, bugün düzenlenen törenle Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım gerçekleştirdi. Büronun açılışına, Başsavcı Yıldırım'ın yanı sıra Başsavcı Vekili Nebi Kurtgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Kuzu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, Başsavcılık yetkilileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Başsavcı Yıldırım'ın, Kurtgöz ve Kuzu ile birlikte kestiği kurdeleyle açılan büroda, basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinelerini koyabilecekleri bir düzenleme yapılmasına da karar verildi. Büroda bir süre gazetecilerle sohbet eden Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım, açılışını yaptıkları büronun artık basın mensuplarına ait olduğunu söyledi. Yıldırım, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 20 Şubat 2015 tarihli genelgesi doğrultusunda, kamuoyunun yargı ile ilgili konularda haber alma hakkının sağlanması ve sağlıklı bilgi akışının temini için adliyelerde Medya İletişim Büroları kurulduğunu söyledi.

Medya İletişim Büroları ile basın sözcülüğü kurumuna işlerlik kazandırılmasının amaçladığını dile getiren Yıldırım, masumiyet karinesi ile basın özgürlüğüne vurgu yaparak, "Hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir hukuk devletinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın özgürlüğü, toplumsal sorumluluğun bilinciyle masumiyet karinesine, kamusal çıkarlarla şüphelinin veya sanığın kişisel çıkarlarını doğru değerlendirmeye uygun bir biçimde kullanılmalıdır. Ancak, özellikle soruşturma evresinde kamuoyunun doğrudan bilgilendirilmemesi sebebiyle gerçeğe aykırı haberler yayımlanabilmekte, bu durumda işlenen suçla ilgili olsun ya da olmasın masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı zarar görebilmektedir. Bugün açılışını yaptığımız Medya İletişim Büromuz, bireylerin doğru habere ve bilgiye ulaşabilmelerini sağlamak, kişi özgürlük ve güvenliği, adil yargılanma hakkı arasında tutarlı ve dengeli bir ilişkinin oluşmasını sağlayacak, kitlesel medya ve yargı oranları arasındaki ilişkiyi güçlendirecektir" dedi.

Basın Sözcüsü, Başsavcı Vekili Kurtgöz de bundan böyle Mersin basınının, her türlü soru ve bilgi için kendisine ulaşabileceğini, bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Kurtgöz, artık yargıyla ilgili konularda basın kuruluşlarına bilgi akışı sağlayacaklarını da kaydetti.

Başsavcı Yıldırım ve Başsavcılık yetkilileri daha sonra verilen kokteylde gazetecilerle sohbet ettiler.

Mersin Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu Kuruldu

Mersin Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu Kuruldu

Mersin Adliyesi’nde Medya İletişim Bürosu Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim