• BIST 9679.8
  • Altın 2488.902
  • Dolar 32.4132
  • Euro 34.4178
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Mersin Adliyesinde medya iletişim bürosu açıldı

Mersin Adliyesinde medya iletişim bürosu açıldı
"Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Mersin Adliyesinde "Medya İletişim...

"Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Mersin Adliyesinde "Medya İletişim Bürosu" açıldı.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen, "Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi" Projesi kapsamında Mersin Adliyesinde Basın Sözcülüğü kurumuna yardımcı birim olarak "Medya İletişim Bürosu" hizmete girdi. Büronun, basın sözcülüğü müessesesi sayesinde yargının medyayla güven bağını güçlendirerek, bilgi akışının kontrollü ve güvenilir olmasını sağlaması amaçlanıyor. Başsavcı Vekili Nebi Kurtgöz'ün "basın sözcüsü" olarak görev yapacağı büroda, basın mensuplarına yargıyla ilgili konularda istedikleri bilgiler aktarılacak.

Adliye Sarayı'nda yapılan törene; Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Başsavcı Vekili Nebi Kurtgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Kuzu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, hakim ve savcılar katıldı. Açılışı gerçekleştirilen büroda bir süre gazetecilerle sohbet eden Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım, açılışını yaptıkları büronun artık basın mensuplarına ait olduğunu söyledi. Yıldırım, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 20 Şubat 2015 tarihli genelgesi doğrultusunda, kamuoyunun yargı ile ilgili konularda haber alma hakkının sağlanması ve sağlıklı bilgi akışının temini için adliyelerde Medya İletişim Büroları kurulduğunu ifade etti.

"KAMUOYU DOĞRU BİLGİLENDİRİLMELİ"

Medya İletişim Büroları ile basın sözcülüğü kurumuna işlerlik kazandırılmasının amaçlandığını dile getiren Yıldırım, masumiyet karinesi ile basın özgürlüğüne dikkat çekerek, "Hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir hukuk devletinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın özgürlüğü, toplumsal sorumluluğun bilinciyle masumiyet karinesine, kamusal çıkarlarla şüphelinin veya sanığın kişisel çıkarlarını doğru değerlendirmeye uygun bir biçimde kullanılmalıdır. Ancak özellikle soruşturma evresinde kamuoyunun doğrudan bilgilendirilmemesi sebebiyle gerçeğe aykırı haberler yayımlanabilmekte, bu durumda işlenen suçla ilgili olsun ya da olmasın masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı zarar görebilmektedir. Bugün açılışını yaptığımız Medya İletişim Büromuz, bireylerin doğru habere ve bilgiye ulaşabilmelerini sağlamak, kişi özgürlük ve güvenliği, adil yargılanma hakkı arasında tutarlı ve dengeli bir ilişkinin oluşmasını sağlayacak, kitlesel medya ve yargı oranları arasındaki ilişkiyi güçlendirecektir." ifadelerini kullandı.

Basın Sözcüsü Başsavcı Vekili Kurtgöz de bundan böyle Mersin basınının, her türlü soru ve bilgi için kendisine ulaşabileceğini, bu konuda her türlü desteği vereceklerini belirterek, artık yargıyla ilgili konularda basın kuruluşlarına bilgi akışı sağlayacaklarını söyledi. Başsavcı Yıldırım ve Başsavcılık yetkilileri daha sonra verilen kokteylde gazetecilerle sohbet etti.

Mersin Adliyesinde medya iletişim bürosu açıldı

Mersin Adliyesinde medya iletişim bürosu açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim