• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Mersin, 2020 Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne Hazırlanıyor

Mersin, 2020 Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne Hazırlanıyor
Mersin, 2020 yılında yapılacak 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi'ne hazırlanıyor.

Mersin, 2020 yılında yapılacak 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi'ne hazırlanıyor. Uluslararası Turunçgil Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, kongrenin Türkiye'nin ve turunçgil sektörünün tanıtımında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

2020 yılında Mersin'de yapılacak 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi'nin hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde (AKİB) kongrenin 3. hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Aytaç Yenal, Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Yeşiloğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Tarım Platformu Başkanı Mustafa Asparuk, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat Karabucak, Mersin Turuncgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursun Şahin, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kongre hazırlık çalışmalarında gelinen nokta ve süreç içerisinde yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yenal, sektörün önemine vurgu yaparak, sektörün korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiği belirtti. Yenal, hazırlık toplantısının kongre için önemli bir adım olacağını da kaydetti.

Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Kaçmaz ise kongrenin Türkiye'nin bilimsel gelişimine sunacağı katkılarının yanı sıra Türkiye'nin ve turunçgil sektörünün tanıtımı noktasında önemlibir rol oynayacağının altını çizdi.

Toplantıda ayrıca, eylül ayında düzenlenecek olan Uluslararası Turunçgil Kongresi'ne katılım konusu görüşülerek, bununla ilgili olarak Narenciye Tanıtım Grubu ile çalışılmasına karar verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim