• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Mermi okul bahçesine, korkusu bütün şehre düştü

Mermi okul bahçesine, korkusu bütün şehre düştü
Şehir merkezinde 90 bin yerli nüfusu bulunan ancak sayısı 110 bini aşan Suriyeliyi misafir eden Kilis, yanı başında 4 yıldır devam eden savaşın etkisini...

Şehir merkezinde 90 bin yerli nüfusu bulunan ancak sayısı 110 bini aşan Suriyeliyi misafir eden Kilis, yanı başında 4 yıldır devam eden savaşın etkisini okul bahçesine düşen roketatarlarla ilk defa bu kadar yakından hissetti. Bir kişinin ölümü, bir öğrencinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ardından şehirde güvenlik korkusu arttı. Kilisliler, şehrin göbeğindeki patlamadan "Gerçekten güvende miyiz?" sorusunu soruyor.

Olayın ardından yaşananların izlerinin silinmesi için zarar gören iki okulda sabahın erken saatlerinde çalışmalar başlamıştı. Olayın meydana getirdiği fiziksel tahribatın yanında psikolojik etkisi de sınıflara girildiğinde net olarak gözlendi. Patlamanın ardından kitaplar açık kaldı, çantalar sırada unutuldu ve öğrenciler üzerine montunu dahi giyemeden koşarak okuldan uzaklaştı. Hasar sadece iki okulda meydana gelse de ertesi gün diğer eğitim kurumlarına da giden öğrencilerin azlığı, yaşanan travmanın boyutlarını gözler önüne serdi. Bir çok veli sömestr tatilinin de yaklaşmasından dolayı çocuğunu okula göndermekten vazgeçti. Cemal isimli bir çocuk yaşadığı korkuyu şöyle anlattı: "Bomba korkusundan dolayı okula gitmedim. Arkadaşlarım da büyük panik yaşamış. Bir öğretmenin bayılmış. Ben Cuma gününe kadar da gitmeyi düşünmüyorum. Sadece karnemi almaya gideceğim."

Çocuklarla birlikte diğer vatandaşlar da yaşanan gerginliği şimdi en üst düzeyde hissetmenin rahatsızlığı içerisinde. Havan mermilerinin sınıra yakın yerlere düşmesi sıradan gibi görünse de son yaşanan olayın artık şehir merkezine sirayet etmesi tedirginliği daha da artırdı. Şehirdeki esnaflardan İsmail Dağaçıkan'ın şu sözlerle yaşadığı paniği özetledi: "Bu patlama iyi olmadı. Memleketin huzuru bozuldu. Çok tedirginiz. Biz bile memleketimizden gitmek istiyoruz. Çocuklarını 2 gündür okula göndermiyorum. Bu hafta da hiç göndermeyeceğim. Ölen insana yazık. Devletimiz Suriyelilerin ülkemize girişinde daha tedbirli olmalıydı. Bir tampon bölge oluşturulması lazımdı. Yaşanan durumdan memnun değiliz."

Abdulgaffur Beyazıtoğlu isimli vatandaş da Kilis'i sarsan olaya yakinen şahit olanlardan. Komşularıyla birlikte yaşadığı tedirginliği şöyle aktardı: "Yaşadığımız korku bize yeter. Olaydan sonra motoruma bindiğim gibi evin yolunu tuttum. Kilis halkı çok tedirgin. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Herkes panik içerisinde. Bütün komşularımızın yaşadığı bu korkuyu, tedirginliği gördüm. Kilis'in hedef alındığı korkusu yaşanıyor."

Bir başka vatandaş ise Kilis'in sınırındaki savaşla ilk defa bu kadar derinden yüzleştiğini ifade etti. Bir problemin olduğunu bildiklerini ama yaşanan gelişmeyle bunun daha da gün yüzüne çıktığını kaydeden vatandaş, herkesin büyük bir panik yaşadığını ve savaşın izlerinin bölgeye tam manasıyla yansımaya başladığını kaydetti.

Mermi okul bahçesine, korkusu bütün şehre düştü

Mermi okul bahçesine, korkusu bütün şehre düştü

Mermi okul bahçesine, korkusu bütün şehre düştü

Mermi okul bahçesine, korkusu bütün şehre düştü

Mermi okul bahçesine, korkusu bütün şehre düştü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim