• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

'Mermi düşen okullar bakım-onarım için ihaleyi bekliyor'

'Mermi düşen okullar bakım-onarım için ihaleyi bekliyor'
Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, roketatar mermisi düşmesi sonucu hasar gören okullarda şu ana kadar herhangi bir düzenleme olmadığını...

Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, roketatar mermisi düşmesi sonucu hasar gören okullarda şu ana kadar herhangi bir düzenleme olmadığını savundu. Boybeyi, işlemlerin gecikmeli yapıldığını belirterek, yetkililere sorduklarında ise onarımın ihale sonucu yapılacağı cevabını aldıklarını kaydetti.

Kilis'te Pazartesi günü Suriye tarafından atılan roketatar mermisinin düşmesi sonucu merkezde bulunan Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu ve Nazlı Ömer Çetin İlkokulu büyük hasar görmüştü. Bugün karne almaya giden öğrenciler de okulların duvarlarında patlamanın izlerini tekrar görmenin üzüntüsünü yaşadı. Karne dağıtım töreni için okulların bulunduğu bölgeye gelen Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, yaptığı açıklamada herhangi bir düzenlemenin yapılmadığını vurguladı. Boybeyi, şunları kaydetti: "Öğrencilerimiz bugün karnelerini aldılar. Baktığımızda okulda herhangi bir düzelme yok. Camlar takılmamış. İş ve işlemler gecikmeli olarak yapılıyor. Bizler de bundan şikayetçiyiz. Bu anlamsız savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu savaşta taraf olmamalıydı ama maalesef taraf olundu. Biz de bu şekilde bir olayla karşı karşıyayız. Bundan sonraki zamanlarda inşallah böyle bir durumun söz konusu olmamasını diliyoruz. Tüm temennimiz bu. Allah'a şükür ki mermi atıldığında öğrenciler teneffüste değildi. Ders yapıyorlardı. Teneffüs olsaydı katliam derecesinde bir olay gerçekleşebilirdi. Bunun için Allah'a şükrediyoruz."

Onarım yapılmama nedenini Milli Eğitim Müdürü ve yetkililere sorduklarını aktaran Boybeyi, "Bugün ihale yapılacağını, onun neticesinde onarım ve çalışmaların başlayacağını söylediler. Biz de kendilerine aslında şimdiye kadar cam ve pencerelerin takılabileceğini söyledik. Ama ihale sonrası yapılacağını söylediler." diye konuştu.

'Mermi düşen okullar bakım-onarım için ihaleyi bekliyor'

'Mermi düşen okullar bakım-onarım için ihaleyi bekliyor'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim